fbpx

AROMATERAPIJA ZA ŽENSKE

Pri mnogih ženskah lahko življenjski vzponi in padci povzročijo vrsto neprijetnih simptomov. Eterična olja celostno delujejo na telo in duha, zato so prva izbira, ko gre za uravnoteženje teh simptomov. Veliko je dragocenih olj – za nekatera pa je značilen medsebojno podpirajoč večkratni učinek. Danes boste našli izbor nekaj priljubljenih, ki jih lahko poskusite posamično ali kot mešanico, odvisno od vaših potreb.

MUŠKATNA KADULJA (Salvia sclarea) je staro zdravilno zelišče, ki že tisočletja pomaga pri prebavnih težavah in pri ostalih težavah v predelu trebuha. V aromaterapiji se uporablja za težave ob menstruaciji in v času menopavze. Ugodno vpliva na hormonsko neravnovesje.

MANDARINA (Citrus reticulata)

Eterično olje mandarine je koristno tako za telo, kot za um in dušo. Lahko uravnovesi čustva, zmanjša duševni stres in dvigne zavest kot celoto. Te lastnosti so se izkazale za dobro izbiro pri nežnem pomirjanju otrok, ko so vznemirjeni ali nervozni ali polni strahu ali žalosti. Poleg tega ima mandarinovo olje številne zdravilne lastnosti. Zaradi svoje sposobnosti usklajevanja čustev in uravnovešanja naših energij mobilizira samozdravilne moči fizičnega telesa

RIMSKA KAMILICA (Anthemis nobilis)

V evropskem prostoru je poznana že več kot 2000 let in še dandanes široko uporabna.  Je zelo milo olje z nežnim, pomirjevalnim učinkom, pomaga premagovati občutke strahu in bolečine. Uporabite jo v mešanicah za lažje premagovanje težav v ciklusu. Nekaj kapljic dajte v kopel in tako zmanjšajte napetost in stres, ter se bolje naspite.

SIVKA (Lavandula angustifolia)

Pomirja, uravnoteža živčni sistem, ter pomaga pri spopadanju s stresom.

Ima tako veliko ugodnih učinkov in zmožnosti, da jih je težko vse opisati. Odlična je za poglabljanje spanca, za večjo budnost podnevi ter blagodejna pri kožnih težavah.

BERGAMOTKA (Citrus bergamia)

Pomaga premagovati strahove, in odpravlja posledice stresa. Je staro orodje za uravnavanje nihanja razpoloženja, razdražljivosti ali pa samo takrat, ko se želimo razvedriti.

SLADKI MAJARON (Origanum majorana)

je olje ki greje. Ima idealno kombinacijo  komponent, ki  v masažnem olju sproščajo napetost mišic in pomagajo umiriti posledice stresnih situacij.

META (Mentha piperita)

je poznana po hladilnem in stimulirajočem  učinku. Pomaga uravnavati nivo energije in izostri koncentracijo. Dobro deluje proti glavobolu in tenzijah.

Eterično olje mete je močno analgetično, saj vsebuje veliko mentola. Mentol je tudi protivnetna in protimikrobna spojina in je primerna še za razne druge tegobe. Hladi, primeren je za uporabo pri srbečih pikih, pri vročini in pomirja tudi »vroča« čustva.