fbpx

Muškatna kadulja eterično olje

9,90 z DDV

Botanično ime: Salvia sclarea

  • 100% čisto eterično olje
  • Vzgoja rastline: ekološko gojenje
  • Del rastline: cvetje / cela rastlina
  • Postopek pridobivanja: parna destilacija
  • Certifikat: BIO prehranski dodatek
  • Profil vonja: sladek, topel, zeliščen
  • Nota dišave: zgornja, srednja
  • Poreklo: Francija

 

  • Količina: 5ml

Na zalogi

Šifra: 2660-5 Kategoriji: ,

Muškatna kadulja eterično olje

Uporaba

Muškatna kadulja eterično olje deluje pomirjujoče in je idealno kot sestavina sproščujočega masažnega olja.

Sproščujoča masaža za trebuh: 1 kapljico eteričnega olja muškatne kadulje zmešajte z malo jojobinega olja in nežno podrgnite trebuh.

O rastlini

Muškatna kadulja spada v družino labiatov. Rastlina je razširjena skoraj po vsem svetu – na vseh celinah, razen na Antarktiki in v Avstraliji – in se goji v Sredozemlju. Grmovna rastlina se uporablja predvsem kot začimba in zdravilna rastlina. V naturopatiji se predpisuje za težave s kožo in lasmi, za prehlade in težave s prebavo, pa tudi za ustno nego. Uporablja se tudi kot pomoč pri težavah v menopavzi , predvsem zaradi pomirjujočega učinka.

Dodatne informacije

Eterično olje ni primerno za nosečnice in majhne otroke. Pred uporabo se posvetujte z vašim aromaterapevtom.

Najpomembnejše kemijske spojine: (INCI) Linalil acetat, Linalool, Geranil acetat, alfa-terpineol, Germacrene-D, beta-kariofilen
Za vašo varnost

Vsako eterično olje je pred nanosom na kožo potrebno razredčiti v enem od rastlinskih olj (jojoba, mandljevo olje, sončnično olje…..). Morebitne reakcije na posamezne sestavine v eteričnih oljih so individualne. Alergeni so navedeni za vsako eterično olje. V primeru kakršnekoli alergijske reakcije ravnajte po splošno znanih postopkih ob reakciji na kemijsko spojino, mi pa vam odsvetujemo nadaljnjo uporabo.

Eterična olja v Sloveniji spadajo pod ZKem (Zakon o kemikalijah),  zato so etikete na stekleničkah opremljene s temu ustreznimi piktogrami.

Velika večina eteričnih olj, hidrolatov in rastlinskih olj Oshadhi je po nemški zakonodaji certificirana kot prehransko dopolnilo. Pred tovrstno uporabo se posvetujte z ustreznim strokovnjakom.

Ne izpostavljajte vročini in sončni svetlobi.

Hranite izven dosega otrok.

Izogibajte se stiku z očmi in sluznico.

 

Več o eteričnem olju muškatna kadulja.