fbpx

Kamilica – rimska BIO eterično olje

39,90 z DDV

Botanično ime: Anthemis nobilis (chamaemelum nobile)

  • 100% čisto eterično olje
  • Vzgoja rastline: ekološko gojenje
  • Certifikat: BIO prehranski dodatek
  • Del rastline: cvetovi
  • Način pridobivanja: parna destilacija
  • Profil dišave: zeliščno-cvetni, topel, nežno začimben, sladek
  • Nota dišave: zgornja / srednja
  • Poreklo: Francija

 

  • Količina: 3ml

Na zalogi

Šifra: 1720-3 Kategoriji: , Oznake: , ,

Kamilica – rimska BIO eterično olje

Uporaba

Kamilica – rimska BIO eterično olje sprosti naš živčni sistem, uskladi naš um in tolaži dušo. Pomaga nam zmanjšati napetost in izboljšati komunikacijo. Lahko ima pomirjujoč učinek in blaži jezo. Občutljivim ljudem pomaga pri sprejemanju odločitev, samozavesti, pogumu in umirjenosti.

Za pomirjujoč spanec, brez skrbi: Na blazino ali dišeči kamen kanite kapljico kamilice.

Dodatni nasvet: Poskusite kombinacijo kapljice rimske kamilice in kapljice nerolija.

O rastlini

Kamilico so že Rimljani gojili kot zdravilno rastlino, od tod tudi ime rimska kamilica. V nasprotju z modro kamilico to rastlino sestavljajo grmasti cvetovi brez rumenega središča in dlakavega stebla.. Rimska kamilica ima visoko vsebnost estra. Znano je, da estri močno sproščujoče vplivajo na duševno počutje in krepijo učinek na centralni živčni sistem. Rimska kamilica ima usklajujoč učinek in daje vedrino, zato je npr. uporabna tudi za težave s spanjem. V naturopatiji se olja, ki vsebujejo estre, pogosto uporabljajo v mešanicah za nego kože.

Dodatne informacije

Dišava: pomirjujoča

Najpomembnejše kemijske spojine : (INCI)  izobutil angelat, izoamil angelat, metilalil angelat, trans-pinokarveol
Za vašo varnost

Vsako eterično olje je pred nanosom na kožo potrebno razredčiti v enem od rastlinskih olj (jojoba, mandljevo olje, sončnično olje…..). Morebitne reakcije na posamezne sestavine v eteričnih oljih so individualne. Alergeni so navedeni za vsako eterično olje. V primeru kakršnekoli alergijske reakcije ravnajte po splošno znanih postopkih ob reakciji na kemijsko spojino, mi pa vam odsvetujemo nadaljnjo uporabo.

Eterična olja v Sloveniji spadajo pod ZKem (Zakon o kemikalijah),  zato so etikete na stekleničkah opremljene s temu ustreznimi piktogrami.

Velika večina eteričnih olj, hidrolatov in rastlinskih olj Oshadhi je po nemški zakonodaji certificirana kot prehransko dopolnilo. Pred tovrstno uporabo se posvetujte z ustreznim strokovnjakom.

Ne izpostavljajte vročini in sončni svetlobi.

Hranite izven dosega otrok.

Izogibajte se stiku z očmi in sluznico.