fbpx

Sivka visokogorska BIO eterično olje

9,9017,50 z DDV

Botanično ime: Lavandula angustifolia

  • 100% čisto eterično olje
  • Vzgoja rastline: ekološko gojenje
  • Del rastline: cvetovi
  • Način pridobivanja: parna destilacija
  • Profil vonja: rožni, začinjen, zeliščni, jasen
  • Nota dišave: srednja
  • Poreklo: Francija
  • Certifikat: BIO prehranski dodatek

 

Šifra: 1910-10 Kategoriji: , Oznaka:

Sivka visokogorska BIO eterično olje

Uporaba

Sivka visokogorska BIO eterično olje ima uravnavajoč in sproščujoč učinek, deluje na miren spanec. Daje nam občutek spočitosti, tudi po nemirni noči, če ga uporabimo takoj po prebujanju. Zato je priporočljivo, da pred spanjem na blazino kanete 2-3 kapljice tega eteričnega olja.

O rastlini

Sivka spada v družino ustnatic in se zaradi svojih dragocenih aromatičnih snovi v naturopatiji uporablja kot zdravilna rastlina. Grmičevje rastline zelo cenijo tudi aromaterapevti. Sivka se uporablja predvsem za umirjanje težav s spanjem, v boju proti stresu in nečistočam. Profil dišave sivke je opisan kot cvetlično začinjen, jasen, zeliščen, svež in zračen – dišava je sladka. Glavne sestavine sivke vključujejo linalil acetat, kamfor, cineol in linalool. Te kemične komponente so znane po svojih protivnetnih lastnostih. Najvišjo koncentracijo aktivnih sestavin lahko najdemo v kakovostnem, naravno čistem eteričnem olju.

To čudovito dišeče in pomirjujoče eterično olje bo zaviralo alergijska vnetja dihalnih poti in zmanjšalo izločanje sluzi.

Za vašo varnost

Vsako eterično olje je pred nanosom na kožo potrebno razredčiti v enem od rastlinskih olj (jojoba, mandljevo olje, sončnično olje…..). Morebitne reakcije na posamezne sestavine v eteričnih oljih so individualne. Alergeni so navedeni za vsako eterično olje. V primeru kakršnekoli alergijske reakcije ravnajte po splošno znanih postopkih ob reakciji na kemijsko spojino, mi pa vam odsvetujemo nadaljnjo uporabo.

Eterična olja v Sloveniji spadajo pod ZKem (Zakon o kemikalijah),  zato so etikete na stekleničkah opremljene s temu ustreznimi piktogrami.

Velika večina eteričnih olj, hidrolatov in rastlinskih olj Oshadhi je po nemški zakonodaji certificirana kot prehransko dopolnilo. Pred tovrstno uporabo se posvetujte z ustreznim strokovnjakom.

Ne izpostavljajte vročini in sončni svetlobi.

Hranite izven dosega otrok.

Izogibajte se stiku z očmi in sluznico.

Dodatne informacije

Količina polnjenja

10 ml, 5 ml