fbpx

Ingver BIO eterično olje

10,50 z DDV

Botanično ime: Zingiber officinalis

  • 100% čisto eterično olje
  • Vzgoja rastline: ekološko gojenje
  • Del rastline: rizomi
  • Način pridobivanja: parna destilacija
  • Profil dišave: eksotična, ognjena, začinjena, prodorna
  • Nota dišave: zgornja/srednja
  • Poreklo: Indija
  • Certifikat: BIO prehranski dodatek

 

  • Količina: 5ml

Na zalogi

Šifra: 1615-5 Kategorije: , ,

Ingver BIO eterično olje

Uporaba

Ingver BIO eterično olje ima močan učinek uravnovešanja, nas poganja in napaja. Aktivira naš um, nam omogoča globoko dihanje, ko smo duševno izčrpani in preobremenjeni. Krepi našo moč odločanja in samozavest, daje nam odpornost, pogum in “joie de vivre”. Hkrati nam vrača moč, strast in ogenj.

Poživljajoča masaža trebuha: 2-3 kapljice ingverja kanite na 30 ml mandljevega olja in ga s krožnimi gibi z obema rokama nežno vtrite v kožo.

O rastlini

Ingver je ena prvih orientalskih začimb, ki je dosegla Evropo. Prihaja iz jugovzhodne Azije. Zelnata rastlina zraste od 50 do več kot 150 centimetrov. Glavni podzemni izrastek ingverja, rizom, se uporablja kot kuhinjska začimba ali zdravilo. Naturopati uporabljajo ingver za zdravljenje potovalnih bolezni in prehladov.

Dodatne informacije:

Učinek: poživljujoč

 

Najpomembnejše kemijske spojine: (INCI) alfa-zingiberene, ar-kurkumen, beta-seskvihellandren, bisabolen
Za vašo varnost

Vsako eterično olje je pred nanosom na kožo potrebno razredčiti v enem od rastlinskih olj (jojoba, mandljevo olje, sončnično olje…..). Morebitne reakcije na posamezne sestavine v eteričnih oljih so individualne. Alergeni so navedeni za vsako eterično olje. V primeru kakršnekoli alergijske reakcije ravnajte po splošno znanih postopkih ob reakciji na kemijsko spojino, mi pa vam odsvetujemo nadaljnjo uporabo.

Eterična olja v Sloveniji spadajo pod ZKem (Zakon o kemikalijah),  zato so etikete na stekleničkah opremljene s temu ustreznimi piktogrami.

Velika večina eteričnih olj, hidrolatov in rastlinskih olj Oshadhi je po nemški zakonodaji certificirana kot prehransko dopolnilo. Pred tovrstno uporabo se posvetujte z ustreznim strokovnjakom.

Ne izpostavljajte vročini in sončni svetlobi.

Hranite izven dosega otrok.

Izogibajte se stiku z očmi in sluznico.

 

Več o eteričnem olju ingver.