fbpx

Geranija burbonska eterično olje

10,50 z DDV

Botanično ime: Pelargonium graveolens

  • 100% čisto eterično olje
  • Vzgoja rastline: ekološko gojenje
  • Del rastline: listi
  • Način pridobivanja: parna destilacija
  • Profil dišave: sladek, cvetličen, podoben vrtnici, rahlo minti
  • Nota dišave: srednja
  • Poreklo: Madagaskar

 

  • Količina: 5ml

Na zalogi

Šifra: 1510-5 Kategoriji: ,

Geranija burbonska eterično olje

Uporaba

Geranija burbonska eterično olje ima lahko uravnavajoč in pomirjujoč učinek v primeru duševnega stresa in tesnobe. Ženskam pomaga najti ženstvenost in notranji mir.

Dišeča, afrodizijska kopel za dobro počutje: 1 kapljico olja dajte v 1 skodelico kreme ali jo zmešajte z nosilnim oljem po lastni izbiri in enakomerno porazdelite mešanico v topli vodi za kopel.

O rastlini

Geranium je grmičasta trajnica, ki doseže višino približno 1 meter. Listi so poudarjeni in na robovih nazobčani, cvetovi so majhni in roza barve. Celotna rastlina ima aromatičen vonj. Najpomembnejše kemične sestavine so citronelol, geraniol, citronellil format, geranil format, za katere je znano, da delujejo na endokrini sistem in se pogosto uporabljajo proti edemom in zastajanju vode.

Dodatne informacije

 

Najpomembnejše kemijske spojine: (INCI) Citronellol, Geraniol, Citronellyl formiate, Linalool, Guaiadiene, Izomethone
Za vašo varnost

Vsako eterično olje je pred nanosom na kožo potrebno razredčiti v enem od rastlinskih olj (jojoba, mandljevo olje, sončnično olje…..). Morebitne reakcije na posamezne sestavine v eteričnih oljih so individualne. Alergeni so navedeni za vsako eterično olje. V primeru kakršnekoli alergijske reakcije ravnajte po splošno znanih postopkih ob reakciji na kemijsko spojino, mi pa vam odsvetujemo nadaljnjo uporabo.

Eterična olja v Sloveniji spadajo pod ZKem (Zakon o kemikalijah),  zato so etikete na stekleničkah opremljene s temu ustreznimi piktogrami.

Velika večina eteričnih olj, hidrolatov in rastlinskih olj Oshadhi je po nemški zakonodaji certificirana kot prehransko dopolnilo. Pred tovrstno uporabo se posvetujte z ustreznim strokovnjakom.

Ne izpostavljajte vročini in sončni svetlobi.

Hranite izven dosega otrok.

Izogibajte se stiku z očmi in sluznico.