fbpx

Jasmin arabski (Sambac) absolut

36,90 z DDV

Botanično ime: Jasminum sambac

  • 100% čisti absolut
  • Vzgoja rastline: klasično gojenje
  • Del rastline: cvetovi
  • Način pridobivanja: ekstrakcija
  • Profil vonja: cvetni, sladek, eksotičen, čuten
  • Nota dišave: srednja
  • Poreklo: Indija

 

Na zalogi

Šifra: 1635-1 Kategoriji: ,

Jasmin arabski (Sambac) absolut

Uporaba

Jasmin arabski (Sambac) absolut imenovan tudi “kraljica noči” ima v sebi nekaj neskončno nežnega, pomirjujočega in osvobajajočega. Eterično olje jasmina lahko koristi  v primeru nenadnega šoka. Uporabljen je v mnogih parfumih.

Jasmin arabski (Sambac) absolut dviguje razpoloženje, uravnava stres in lajša napetost. Pomaga nam prepoznati in opustiti ustaljena prepričanja in miselne vzorce. Jasmin spodbuja kreativnost, samozavest in navdušenje za nove ideje. V odnosih lahko pomaga graditi zaupanje in predanost partnerju (in sebi). Ima afrodizični učinek, pomaga sprostiti blokade in nas sprosti.

Za čutno, navdihujoče vzdušje: v difuzor vstavite 1-2 kapljici.

O rastlini

Jasmin je plezalna rastlina ali grm iz družine oljkovk. Rastlina prvotno izhaja iz Himalaje in Kitajske, danes pa jo gojijo v številnih tropskih in subtropskih državah po vsem svetu. Beli cvetovi v obliki zvezde imajo intenziven, zapeljiv cvetni vonj, ki prenaša čutnost, erotičnost in ženskost. Na Kitajskem in Vzhodu se vonji jasmina že tisoč let uporabljajo za aromatiziranje čaja in proizvodnjo parfumov. 1000 kg cvetov jasmina je potrebnih za 1 kg absoluta, dobljenega z ekstrakcijo. Glavne sestavine jasmina so različni estri, ki igrajo glavno vlogo v aromaterapiji, saj so njihove lastnosti opisane kot koži prijazne ter duševno in fizično sproščujoče. Za jasmin velja, da dviguje razpoloženje, spodbuja domišljijo in vas povabi k razvajanju.

 Dodatne informacije

Najpomembnejše kemijske spojine (INCI): Benzil acetat, Linalool, Benzil benzoat, cis-3-heksenil benzoat, benzilalkohol, metil antranilat
Za vašo varnost

Vsako eterično olje je pred nanosom na kožo potrebno razredčiti v enem od rastlinskih olj (jojoba, mandljevo olje, sončnično olje…..). Morebitne reakcije na posamezne sestavine v eteričnih oljih so individualne. Alergeni so navedeni za vsako eterično olje. V primeru kakršnekoli alergijske reakcije ravnajte po splošno znanih postopkih ob reakciji na kemijsko spojino, mi pa vam odsvetujemo nadaljnjo uporabo.

Eterična olja v Sloveniji spadajo pod ZKem (Zakon o kemikalijah),  zato so etikete na stekleničkah opremljene s temu ustreznimi piktogrami.

Velika večina eteričnih olj, hidrolatov in rastlinskih olj Oshadhi je po nemški zakonodaji certificirana kot prehransko dopolnilo. Pred tovrstno uporabo se posvetujte z ustreznim strokovnjakom.

Ne izpostavljajte vročini in sončni svetlobi.

Hranite izven dosega otrok.

Izogibajte se stiku z očmi in sluznico.