fbpx

Bosvelija serrata eterično olje

7,90 z DDV

Botanično ime: Boswellia serrata

  • 100% čisto eterično olje
  • Vzgoja rastline: divja rastišča
  • Del rastline: smola
  • Način pridobivanja: parna destilacija
  • Profil vonja: lesnat, smolnat
  • Nota dišave: zgornja/srednja
  • Poreklo: Indija

 

  • Količina: 5ml

Na zalogi

Šifra: 3012-5 Kategoriji: ,

Bosvelija serrata eterično olje

Uporaba

Današnja kozmetična industrija ponuja kar nekaj izdelkov, ki vsebujejo Bosvelija serrata eterično olje, saj naj bi ta preprečevala nastanek kožnih gubic in nečistoč, ter optimalno skrbela za kožo.

Recept: maska ​​za obraz

1 žlica kozmetične gline

1 čajna žlička medu

2 kapljici olja bosvelije

1 kapljica olja čajevca

6 kapljic mandljevega olja

nekaj vode

Sestavine mešajte, dokler ne nastane kašasta zmes. Nato nanesite na kožo obraza in pustite delovati 15 minut. Izperite z vodo in kožo razvajajte z običajno vlažilno nego. Če imate izjemno suho kožo, lahko glino nadomestite z grškim jogurtom, olje čajevca pa z oljem niaouli.

O rastlini

V starem Egiptu so kadilo opisovali kot “snov, ki lahko ustvari božansko stanje”. Najdeno je bilo v grobnici egipčanskega kralja Tutankamona, ki je umrl pred približno 3330 leti. Takrat so kadilo uporabljali kot sredstvo, s katerim je duša našla pot nazaj v višje dimenzije. V Rimskem cesarstvu so ga primerjali s sveto smolo, znano tudi kot “Olibanum”. V skoraj vsakem gospodinjstvu so našli skodelico kadila, ki je ščitilo pred zlom, častilo bogove in odstranjevalo neprijetne vonjave. Hipokrat, najslavnejši zdravnik v stari Grčiji, je kadilo uporabljal za zdravljenje ran, želodčnih in prebavnih težav, ter bolezni dihal. V indijski ajurvedi se uporablja kadilo za zdravljenje že več kot 5000 let. Ponovno pa je prišlo v uporabo z obuditvijo ajurvede, ki jo je v zahodni svet prinesel  Maharishi Mahesh Yogi.

Trije čarodeji iz Vzhoda, ki so si prišli ogledat novorojenega otroka Jezusa, so prinesli kadilo kot eno izmed njihovih darov. Za krščansko cerkev kadilo simbolizira molitev, ki se vzpenja k Bogu, čaščenju in očiščenju.

Dodatne informacije

Značilnost vonja: navdihujoča

Lastnost: navdih, duhovnost

 

Najpomembnejše kemijske spojine: (INCI) alfa- in beta-pinene, limonen, sabinene, mircen
Za vašo varnost

Vsako eterično olje je pred nanosom na kožo potrebno razredčiti v enem od rastlinskih olj (jojoba, mandljevo olje, sončnično olje…..). Morebitne reakcije na posamezne sestavine v eteričnih oljih so individualne. Alergeni so navedeni za vsako eterično olje. V primeru kakršnekoli alergijske reakcije ravnajte po splošno znanih postopkih ob reakciji na kemijsko spojino, mi pa vam odsvetujemo nadaljnjo uporabo.

Eterična olja v Sloveniji spadajo pod ZKem (Zakon o kemikalijah),  zato so etikete na stekleničkah opremljene s temu ustreznimi piktogrami.

Velika večina eteričnih olj, hidrolatov in rastlinskih olj Oshadhi je po nemški zakonodaji certificirana kot prehransko dopolnilo. Pred tovrstno uporabo se posvetujte z ustreznim strokovnjakom.

Ne izpostavljajte vročini in sončni svetlobi.

Hranite izven dosega otrok.

Izogibajte se stiku z očmi in sluznico.