fbpx

Koper BIO eterično olje

9,90 z DDV

Botanično ime: Anethum graveolens

  • 100% čisto eterično olje
  • Vzgoja rastline: ekološko gojenje
  • Certifikat: BIO prehranski dodatek
  • Del rastline: semena
  • Način pridobivanja: parna destilacija
  • Profil vonja: začinjen, sladek, svež
  • Nota dišave: zgornja
  • Poreklo: Francija

 

  • Količina: 5 ml

Na zalogi

Šifra: 1311-5 Kategoriji: ,

Koper BIO eterično olje

Učinek

Koper BIO eterično olje je sproščujoče, za boljšo prekrvavitev, prebavo, apetit, krepitev, stimulacijo, povečanje imunosti, izkašljevanje, odvajanje, razstrupljanje, za celulit, pomirjanje, uravnavanje živčnega sistema, odpravljanje stresa, usklajevanje, izboljšanje razpoloženja in spodbudo.

Več informacij

Rastlinska družina: Apiaceae – kobulnice

Kombinacije: Dobro se kombinira z zeliščnimi olji kot so koriander, rimska kamilica, pehtran, poper, janež, sivka, lovor, koromač, balzamičnimi olji, kot so benzoin, s citrusnimi olji, kot so bergamotka, limona in grenivka, ter začinjena olja, kot so muškatni orešček in lesna olja, na primer linaloe.

Element: ogenj / zrak

Olje ima izjemno močan učinek, zato je potrebno previdno doziranje. Ne sme se uporabljati med nosečnostjo in pri majhnih otrocih.

Čeprav z aromaterapevtskega vidika ne sodi med kozmetična olja, se v zadnjem času pojavljajo priporočila za nego podočnjakov s tem oljem. Vendar v ta namen raje priporočamo varnejša olja, kot sta korenčkovo in smiljevo olje. Seveda v razumnih koncentracijah za občutljiv predel okoli oči.

 

Najpomembnejše kemijske spojine: (INCI) carvone, limonene, alfa-phellandrene, dihidrokarvon, cis-dihidrokarvon
Za vašo varnost:

Vsako eterično olje je pred nanosom na kožo potrebno razredčiti v enem od rastlinskih olj (jojoba, mandljevo olje, sončnično olje…..). Morebitne reakcije na posamezne sestavine v eteričnih oljih so individualne. Alergeni so navedeni za vsako eterično olje. V primeru kakršnekoli alergijske reakcije ravnajte po splošno znanih postopkih ob reakciji na kemijsko spojino, mi pa vam odsvetujemo nadaljnjo uporabo.

Eterična olja v Sloveniji spadajo pod ZKem (Zakon o kemikalijah),  zato so etikete na stekleničkah opremljene s temu ustreznimi piktogrami.

Velika večina eteričnih olj, hidrolatov in rastlinskih olj Oshadhi je po nemški zakonodaji certificirana kot prehransko dopolnilo. Pred tovrstno uporabo se posvetujte z ustreznim strokovnjakom.

Ne izpostavljajte vročini in sončni svetlobi.

Hranite izven dosega otrok.

Izogibajte se stiku z očmi in sluznico.