fbpx

Jelka – dišeča BIO eterično olje

8,50 z DDV

Botanično ime: Abies balsamea

  • 100% čisto eterično olje
  • Vzgoja rastline: ekološko gojenje
  • Rastlinski del: iglice
  • Način pridobivanja: parna destilacija
  • Profil vonja: balzamičen, sladek, zelen, gozdni, svež, čist.
  • Nota dišave: zgornja/srednja
  • Poreklo: Kanada
  • Certifikat: BIO prehranski dodatek

 

  • Količina: 5ml

Na zalogi

Šifra: 2750-5 Kategoriji: ,

Jelka – dišeča BIO eterično olje

Uporaba

Jelka – dišeča BIO eterično olje ima posebej blag in balzamičen vonj. Že samo vdihavanje nam daje energijo in moč. Med drugim obnavlja duševno ravnovesje in močno izboljšuje razpoloženje.

Eneregetizirajoča atmosfera: v difuzor dajte 1-2 kapljici.

O rastlini

Jelke tvorijo rod rastlin v družini borovk. Ti iglavci vključujejo več kot 40 različnih vrst, vse pa najdemo v zmerno goratih regijah na severni polobli. Običajno dosežejo višino med 40 in 70 metri, deblo postane približno 1-2 metra debelo. Dr. Malte Hozzel piše v svoji knjigi Holistična aromaterapija o iglavcih: “Visoki, močni in zimzeleni … nešteto je njihovih listov, zgoščenih v ostre iglice, ki segajo v vse smeri.” Jelka je bila vedno simbol moči. Tudi med Kelti je veljala za zaščitno drevo, ki je branilo pred duhovi in demoni. Jelke imajo po naravi sveže, zelene dišave. Vonj dišeče jelke je še posebej blag in balzamičen. V aromaterapiji se dišeča jelka uporablja kot vir energije. Med drugim obnavlja duševno ravnovesje in močno izboljšuje razpoloženje.

Dodatne informacije

Eterična olja iglavcev in citrusov je priporočljivo hraniti v hladilniku.

 

Najpomembnejše kemijske spojine: (INCI) beta-pinen, alfa-pinen, delta-3-kern, bornil acetat, limonen
Za vašo varnost

Vsako eterično olje je pred nanosom na kožo potrebno razredčiti v enem od rastlinskih olj (jojoba, mandljevo olje, sončnično olje…..). Morebitne reakcije na posamezne sestavine v eteričnih oljih so individualne. Alergeni so navedeni za vsako eterično olje. V primeru kakršnekoli alergijske reakcije ravnajte po splošno znanih postopkih ob reakciji na kemijsko spojino, mi pa vam odsvetujemo nadaljnjo uporabo.

Eterična olja v Sloveniji spadajo pod ZKem (Zakon o kemikalijah),  zato so etikete na stekleničkah opremljene s temu ustreznimi piktogrami.

Velika večina eteričnih olj, hidrolatov in rastlinskih olj Oshadhi je po nemški zakonodaji certificirana kot prehransko dopolnilo. Pred tovrstno uporabo se posvetujte z ustreznim strokovnjakom.

Ne izpostavljajte vročini in sončni svetlobi.

Hranite izven dosega otrok.

Izogibajte se stiku z očmi in sluznico.