fbpx

Zelenka (Wintergreen) BIO eterično olje

7,90 z DDV

Botanično ime: Gaultheria fragrantissim

  • 100% čisto eterično olje
  • Vzgoja rastline: kontrolirano ekološko
  • Del rastline: listi
  • Način pridobivanja: parna destilacija
  • Profil vonja: sladek, medicinski
  • Nota dišave: srednja/spodnja
  • Poreklo: Nepal

 

  • Količina: 5ml

Na zalogi

Šifra: 3024-5 Kategoriji: ,

Zelenka (Wintergreen) BIO eterično olje

Uporaba

Zelenka (Wintergreen) BIO eterično olje ni umirjena dišava, ravno nasprotno,  ima prodoren učinek na dušo in duha. Lahko vas notranje  požene, daje  moč, mentalno prilagodljivost in samozavest in vam pomaga pri reševanju neprijetnih nalog. Zelenka ali wintergreen ima sladek, hladen, saden, močan vonj.

Olje se v veliki meri uporablja kot aroma za zobne paste, žvečilne gumije in brezalkoholne pijače.
Oshadhi zelenka je čisto, terapevtsko kakovostno organsko eterično olje iz Nepala. Pridobiva se s parno destilacijo, iz listov rastline.
Zelo je učinkovito pri vseh bolečinah, krčih, vnetjih mišic in sklepov. V majhnih količinah ga lahko dodate masažnim mešanicam. Vsebuje ketone in metil salicilat, sredstvo za lajšanje bolečin, ki pa je v preveliki koncentraciji toksično. Zato previdno pri uporabi!
Oshadhi ima na voljo kar nekaj izdelkov, katerim je zelenka dodana v optimalni meri.

O rastlini

Zelenka je iz družine vresovk z rdečimi jagodami. Izvira iz Nepala. Listi oddajajo svež, zdravilen vonj. Zaradi osvežilne arome, ki naj bi imela tudi spodbuden učinek, jo  pogosto uporabljajo v sladkarijah, zobni pasti in pijačah v ZDA. Glavna kemična sestavina tega pritlikavega grma, metil salicilat, se zaradi svojih pomirjujočih lastnosti pogosto uporablja v masažnih mešanicah, saj naj bi imel lastnosti, ki spodbujajo krvni obtok, delujejo protivnetno in lajšajo bolečine.

Glavne kemijske komponente:  (INCI) metil salicilat, etil salicilat

Komponenta metil salicilat je  sicer močno analgetična, vendar v preveliki koncentraciji toksična. Ni primerna za otroke in nosečnice. O uporabi tega eteričnega olja se posvetujte z aromaterapevtom.

Za vašo varnost:

Vsako eterično olje je pred nanosom na kožo potrebno razredčiti v enem od rastlinskih olj (jojoba, mandljevo olje, sončnično olje…..). Morebitne reakcije na posamezne sestavine v eteričnih oljih so individualne. Alergeni so navedeni za vsako eterično olje. V primeru kakršnekoli alergijske reakcije ravnajte po splošno znanih postopkih ob reakciji na kemijsko spojino, mi pa vam odsvetujemo nadaljnjo uporabo.

Eterična olja v Sloveniji spadajo pod ZKem (Zakon o kemikalijah),  zato so etikete na stekleničkah opremljene s temu ustreznimi piktogrami.

Velika večina eteričnih olj, hidrolatov in rastlinskih olj Oshadhi je po nemški zakonodaji certificirana kot prehransko dopolnilo. Pred tovrstno uporabo se posvetujte z ustreznim strokovnjakom.

Ne izpostavljajte vročini in sončni svetlobi.

Hranite izven dosega otrok.

Izogibajte se stiku z očmi in sluznico.