fbpx

Bazilika (CT Methyl chavicol) BIO eterično olje

8,90 z DDV

Botanično ime: Ocimum basilicum L.

  • 100% čisto eterično olje
  • Vzgoja rastline: ekološko gojenje
  • Del rastline: cvet
  • Način pridobivanja: parna destilacija
  • Profil vonja: začinjen, zeliščno-močan, sladko-topel
  • Nota dišave: zgornja
  • Poreklo: Egipt
  • Certifikat: BIO prehranski dodatek

 

  • Količina: 5ml

Na zalogi

Šifra: 1111-5 Kategoriji: ,

Bazilika (CT Methyl chavicol) BIO eterično olje

Uporaba

Bazilika (CT Methyl chavicol) BIO eterično olje je lahko spodbudno in krepilno in ga lahko uporabljamo za umirjanje stresa, dvomov in duševnih preobremenitev. Velja za eno najučinkovitejših zaščitnih olj, lahko daje jasnost in samozavest.

Harmonična masaža: 1 kapljico v nosilno olje po svoji izbiri in masirajte z velikodušnimi krožnimi gibi na prizadetem območju.

O rastlini

Za baziliko, ki spada v družino ustnatic, so značilne raznolike vrste. Najpogostejša je sladka bazilika. Rastlina, ki je lačna sonca, prvotno prihaja iz Indije, vendar jo gojijo po vsej Evropi. Družina ustnatic je enoletna rastlina, ki raste grmičasto, do 50 cm visoko. Glavni kemotipi so, odvisno od izvora rastline, linalol in estragol, ki sta opisana kot učinkovita antikonvulziva in se zato uporabljata v naturopatiji kot živčni in želodčni toniki.

Dodatne informacije

Eterično olje ni priporočljivo za nosečnice in otroke. Pred uporabo se posvetujte z vašim aromaterapevtom.

Najpomembnejše kemijske spojine (INCI): metil chavicol (estragole), 1,8-cineol, metil evgenol, linalool, alfa-bergamoten
Za vašo varnost

Vsako eterično olje je pred nanosom na kožo potrebno razredčiti v enem od rastlinskih olj (jojoba, mandljevo olje, sončnično olje…..). Morebitne reakcije na posamezne sestavine v eteričnih oljih so individualne. Alergeni so navedeni za vsako eterično olje. V primeru kakršnekoli alergijske reakcije ravnajte po splošno znanih postopkih ob reakciji na kemijsko spojino, mi pa vam odsvetujemo nadaljnjo uporabo.

Eterična olja v Sloveniji spadajo pod ZKem (Zakon o kemikalijah),  zato so etikete na stekleničkah opremljene s temu ustreznimi piktogrami.

Velika večina eteričnih olj, hidrolatov in rastlinskih olj Oshadhi je po nemški zakonodaji certificirana kot prehransko dopolnilo. Pred tovrstno uporabo se posvetujte z ustreznim strokovnjakom.

Ne izpostavljajte vročini in sončni svetlobi.

Hranite izven dosega otrok.

Izogibajte se stiku z očmi in sluznico.