fbpx

Sandalovina avstralska bio

eterično olje

19,9059,70 z DDV

Botanično ime: Santalum spicatum

  • 100% čisto eterično olje
  • Vzgoja rastline: ekološko gojenje
  • Rastlinski del: les
  • Način pridobivanja: parna destilacija
  • Profil dišave: lesni, balzamičen, topel
  • Nota dišave: srednja
  • Poreklo: Avstralija
Šifra: 2684-3 Kategoriji: ,

Sandalovina – avstralska BIO eterično olje

Uporaba

Sandalovina – avstralska BIO eterično olje lahko pomaga sprostiti duševne blokade in omogoča povezovanje z višjo zavestjo. Prav tako vam lahko pomaga doseči jasnost in notranjo spokojnost. V ajurvedi se uporablja tudi za pomirjanje ognjenega elementa PITA.

Za navdihujočo atmosfero v prostoru: V difuzor dajte 2 kapljici olja.

O rastlini

Sandalovina je doma v Indiji, Nepalu, Avstraliji in Novi Kaledoniji. Les mora rasti 15 let, da pridobi ustrezno količino olja za ekstrakcijo. Prava sandalovina je redek zaklad. Ker gre za ogroženo rastlinsko vrsto, je trgovina z njenimi proizvodi podvržena pravnim predpisom in strogemu nadzoru indijske vlade. Sandalovina se uporablja v številnih budističnih in hindujskih obredih, saj naj bi okrepila meditacijo in ustvarila distanco od ega. Naturopati in aromaterapevti uporabljajo sandalovino za nego in sprostitev kože. Seskiterpeni, glavne sestavine sandalovine, so znane po svojih koži prijaznih, imunsko ojačujočih učinkih.

Dodatne informacije

Najpomembnejše kemijske spojine: (INCI) alfa-santalol, cis-beta-santalol, cis-suciferol, cis-beta-kurkumen-12-ol, epi-alfa-bisabolol
Za vašo varnost

Vsako eterično olje je pred nanosom na kožo potrebno razredčiti v enem od rastlinskih olj (jojoba, mandljevo olje, sončnično olje…..). Morebitne reakcije na posamezne sestavine v eteričnih oljih so individualne. Alergeni so navedeni za vsako eterično olje. V primeru kakršnekoli alergijske reakcije ravnajte po splošno znanih postopkih ob reakciji na kemijsko spojino, mi pa vam odsvetujemo nadaljnjo uporabo.

Eterična olja v Sloveniji spadajo pod ZKem (Zakon o kemikalijah),  zato so etikete na stekleničkah opremljene s temu ustreznimi piktogrami.

Velika večina eteričnih olj, hidrolatov in rastlinskih olj Oshadhi je po nemški zakonodaji certificirana kot prehransko dopolnilo. Pred tovrstno uporabo se posvetujte z ustreznim strokovnjakom.

Ne izpostavljajte vročini in sončni svetlobi.

Hranite izven dosega otrok.

Izogibajte se stiku z očmi in sluznico.

Dodatne informacije

Količina polnjenja

1 ml, 3 ml