fbpx

Grenivka rdeča BIO eterično olje

13,50 z DDV

Botanično ime: Citrus paradisi

  • 100% čisto eterično olje
  • Vzgoja rastline: ekološko gojenje
  • Del rastline: lupina
  • Način pridobivanja: hladno stiskanje
  • Certifikat: BIO prehranski dodatek
  • Profil vonja: saden, močan, grenak, sladek, svež
  • Nota dišave: zgornja
  • Poreklo: ZDA

Na zalogi

Šifra: 2386-5 Kategoriji: ,

Grenivka rdeča BIO eterično olje

Uporaba

Grenivka rdeča BIO eterično olje krepi samozaupanje in samozavest, dviguje razpoloženje in vitalnost. Spodbuja in aktivira, daje nam energijo in optimizem za nove začetke, jasnost in kreativnost za nove ideje in načine. Poleg tega spodbuja koncentracijo, osveži um in nas naredi bolj sproščene in šaljive.

Za vzdušje, ki krepi samozavest, dajte 1 kapljico v difuzor. Je odlično za delovno okolje.

O rastlini

Sadež je plod grenivke, subtropskega drevesa iz družine rutičevk. Rastlina je križanec med pomarančo in pomelom. Zimzeleno drevo, ki ga danes gojijo v skoraj vseh subtropskih državah sveta, lahko zraste do 15 metrov visoko. Grenivko pogosto uporabljajo v kozmetiki in v aromaterapiji. Za kozmetične namene je zelo primerna za celulit ali mastno kožo.

Glavne sestavine v olju grenivke so monoterpeni, katerih učinki se pogosto uporabljajo za spodbujanje limfnega pretoka.

Eterična olja iglavcev in citrusov je priporočljivo hraniti v hladilniku.

Za vašo varnost

Vsako eterično olje je pred nanosom na kožo potrebno razredčiti v enem od rastlinskih olj (jojoba, mandljevo olje, sončnično olje…..). Morebitne reakcije na posamezne sestavine v eteričnih oljih so individualne. Alergeni so navedeni za vsako eterično olje. V primeru kakršnekoli alergijske reakcije ravnajte po splošno znanih postopkih ob reakciji na kemijsko spojino, mi pa vam odsvetujemo nadaljnjo uporabo.

Eterična olja v Sloveniji spadajo pod ZKem (Zakon o kemikalijah),  zato so etikete na stekleničkah opremljene s temu ustreznimi piktogrami.

Velika večina eteričnih olj, hidrolatov in rastlinskih olj Oshadhi je po nemški zakonodaji certificirana kot prehransko dopolnilo. Pred tovrstno uporabo se posvetujte z ustreznim strokovnjakom.

Ne izpostavljajte vročini in sončni svetlobi.

Hranite izven dosega otrok.

Izogibajte se stiku z očmi in sluznico.