fbpx

Neroli BIO eterično olje

30,90 z DDV

Botanično ime: Citrus aurantium var.amara

 • 100% čisto eterično olje
 • Certifikat: BIO prehranski dodatek
 • Vzgoja rastline: klasično gojenje
 • Del rastline: cvetovi
 • Način pridobivanja: parna destilacija
 • Profil vonja: nežno-cvetni, sveže-sladek, pikantno-zeliščen
 • Nota dišave: srednja
 • Poreklo: Maroko

 

 • Količina: 1ml

Na zalogi

Šifra: 2261-1 Kategoriji: ,

Neroli BIO eterično olje

Uporaba

Neroli BIO eterično olje je pomirjujoč vonj, dviga razpoloženje in hkrati pomirja, zato je pravi odrešenik v stresnih situacijah. Lahko krepi in stabilizira um, ter prežene duševno izčrpanost in živčnost.

Čustveni pomočnik: V 10 ml jojobinega olja dajte 2 kapljici nerolijevega olja in ga po potrebi podrgnite po mestu, kjer čutite pulz.

O rastlini

Drevo grenkega pomarančevca lahko zraste do 10 metrov visoko. Križarji so ga odkrili v Indiji in ga prinesli v Sredozemlje. Rastlina je znana tudi kot seviljska oranža, ker ga je dinastija Mavrov gojila v Sevilli. Listi pomarančnega drevesa se uporabljajo za eterično olje Petitgrain bigarade, cvetovi pa se predelajo za eterično olje in hidrolat neroli.

Terapevtska uporaba

Fizični učinki

 • Antikonvulziv, protivnetno, protimikrobno, lajša napenjanje, antiseptik, pomirjevalo za srce, antioksidant, tonizira, podpira elastičnost kože

Glavobol, napenjanje, tahikardija, krčevite težave s srcem, živčne težave s srcem, predmenstrualni sindrom, menopavzalni sindrom, visok krvni tlak, stimulacija trebušne slinavke in jeter, pospešuje počasno prebavo, toner kože (prezgodnja koža, mastna koža, akne, strije, zdravljenje brazgotin, rozacea)

Psihološki učinki

 • Pomirja, sprošča, stabilizira, deluje antidepresivno, poživlja

Rešilno olje v primeru šoka in travme, lajša strah in depresijo, ki izhaja iz utrujenosti, nesproščene napetosti in frustracij, nespečnosti, obupa, nezavednih napetosti/strahov

Dodatne informacije

Učinek: pomirjujoč

Kot dišavo z eteričnim oljem lahko uporabite tudi NEROLI jojoba.

Eterično olje ni priporočljivo za nosečnice. Pred uporabo se posvetujte z vašim aromaterapevtom.

Najpomembnejše kemijske spojine: (INCI) linalool, limonen, beta-pinen, trans-beta-okimen, linalil acetat
Za vašo varnost

Vsako eterično olje je pred nanosom na kožo potrebno razredčiti v enem od rastlinskih olj (jojoba, mandljevo olje, sončnično olje…..). Morebitne reakcije na posamezne sestavine v eteričnih oljih so individualne. Alergeni so navedeni za vsako eterično olje. V primeru kakršnekoli alergijske reakcije ravnajte po splošno znanih postopkih ob reakciji na kemijsko spojino, mi pa vam odsvetujemo nadaljnjo uporabo.

Eterična olja v Sloveniji spadajo pod ZKem (Zakon o kemikalijah),  zato so etikete na stekleničkah opremljene s temu ustreznimi piktogrami.

Velika večina eteričnih olj, hidrolatov in rastlinskih olj Oshadhi je po nemški zakonodaji certificirana kot prehransko dopolnilo. Pred tovrstno uporabo se posvetujte z ustreznim strokovnjakom.

Ne izpostavljajte vročini in sončni svetlobi.

Hranite izven dosega otrok.

Izogibajte se stiku z očmi in sluznico.