fbpx

Modri vratič eterično olje

17,90 z DDV

Botanično ime: Tanacetum annuum

  • 100% čisto eterično olje
  • Vzgoja rastline: ekološko gojenje
  • Del rastline: cvetovi
  • Način pridobivanja: parna destilacija
  • Certifikat: BIO prehranski dodatek
  • Profil vonja: topel, zeliščen, mehko-sladek, jagodičast
  • Nota dišave: srednja
  • Poreklo: Maroko

 

  • Količina: 1ml

Na voljo po naročilu

Šifra: 1690-1 Kategoriji: ,

Modri vratič eterično olje

Uporaba

Modri vratič eterično olje je namenjeno mamam z dojenčki, saj naj bi imelo posebno pomirjujoč učinek.  Uporabno je tudi za odrasle, ki imajo težave s spanjem, zaradi stresa in skrbi o prihodnosti. Je odličen vsakodnevni spremljevalec.

Pomirjujoči osveževalec: Zmešajte osnovno olje po lastni izbiri, na primer mandljevo olje, s kapljico eteričnega olja kamilice in mešanico vlijte v roll –on, ter ga uporabljajte kot krepčilo zjutraj ali zvečer.

O rastlini

Kamilica je ena najbolj znanih rastlin v evropski ljudski medicini. Vsi prepoznajo majhne cvetove z belimi listi in rumeno sredico po njihovem sladkem, zeliščnem vonju. Glavne kemične sestavine so seskviterpeni. Rastline s seskviterpeni se pogosto uporabljajo v kozmetiki, ker so koži prijazne. Z njihovo pomočjo lahko izboljšate ten kože in pospešite njeno regeneracijo. Azulen, ki nastane med destilacijo cvetov in daje olju globoko modro barvo, se je izkazal kot posebno koristen za nečistoče.

Dodatne informacije

Učinek: krepitev, uravnoteženje

Najpomembnejse kemijske sestavine: Sabinene, Champhor, Chamazulene, 3-6-dihidro-Chamazulene, alfa-Phellandrene, Mircen
Za vašo varnost

Vsako eterično olje je pred nanosom na kožo potrebno razredčiti v enem od rastlinskih olj (jojoba, mandljevo olje, sončnično olje…..). Morebitne reakcije na posamezne sestavine v eteričnih oljih so individualne. Alergeni so navedeni za vsako eterično olje. V primeru kakršnekoli alergijske reakcije ravnajte po splošno znanih postopkih ob reakciji na kemijsko spojino, mi pa vam odsvetujemo nadaljnjo uporabo.

Eterična olja v Sloveniji spadajo pod ZKem (Zakon o kemikalijah),  zato so etikete na stekleničkah opremljene s temu ustreznimi piktogrami.

Velika večina eteričnih olj, hidrolatov in rastlinskih olj Oshadhi je po nemški zakonodaji certificirana kot prehransko dopolnilo. Pred tovrstno uporabo se posvetujte z ustreznim strokovnjakom.

Ne izpostavljajte vročini in sončni svetlobi.

Hranite izven dosega otrok.

Izogibajte se stiku z očmi in sluznico.