fbpx

Klinčki BIO eterično olje

7,9013,90 z DDV

Botanično ime: Eugenia caryophyllata

  • 100% čisto eterično olje
  • Vzgoja rastline: ekološko gojenje
  • Prehranski dodatek
  • Del rastline: cvetovi
  • Profil vonja: močno začinjen, rahlo vroč
  • Nota dišave: srednja
  • Poreklo: Madagaskar
  • Certifikat: BIO prehranski dodatek

 

Šifra: 2250-10 Kategoriji: ,

Klinčki BIO eterično olje

Uporaba

Klinčki BIO eterično olje deluje pomirjujoče. Pomaga nam prepoznati in razrešiti moteče miselne vzorce, ter se prepustiti dobro uhojenim potem. Daje nam moč, veselje in pogum za nove življenjske izkušnje, ustvarja vzdušje varnosti in topline.

V difuzor kanite 1-2 kapljici in se sprostite v čutnem, začinjenem vzdušju varnosti.

O rastlini

Nageljnov cvet je cvet nageljnove žbice oz klinčkov. Ta rastlinska vrsta, ki prvotno izvira iz Moluških otokov, spada v družino mirt. Posušeni cvetni popki se uporabljajo kot močno dišeče in pekoče nageljnove žbice v aromaterapiji, zdravilstvu in eksotični kuhinji. Profil dišav je opisan kot močno začinjen in rahlo vroč. Esence cvetov nageljnov veljajo za darovalce energije in spodbujajo veselje do življenja. Nageljnove žbice imajo zelo visoko vsebnost fenola, zlasti evgenola. Snovi, ki vsebujejo velike količine fenola, so cenjene zaradi močnih antibakterijskih in protivirusnih lastnosti.

Dodatne informacije

Eterično olje ni priporočljivo za nosečnice in otroke mlajše od 2 let. Pred uporabo se posvetujte z vašim aromaterapevtom.

 

Najpomembnejše kemijske spojine: INCI: evgenol, evgenil acetat, beta-kariofilen, alfa-humulen
Za vašo varnost:

Vsako eterično olje je pred nanosom na kožo potrebno razredčiti v enem od rastlinskih olj (jojoba, mandljevo olje, sončnično olje…..). Morebitne reakcije na posamezne sestavine v eteričnih oljih so individualne. Alergeni so navedeni za vsako eterično olje. V primeru kakršnekoli alergijske reakcije ravnajte po splošno znanih postopkih ob reakciji na kemijsko spojino, mi pa vam odsvetujemo nadaljnjo uporabo.

Eterična olja v Sloveniji spadajo pod ZKem (Zakon o kemikalijah),  zato so etikete na stekleničkah opremljene s temu ustreznimi piktogrami.

Velika večina eteričnih olj, hidrolatov in rastlinskih olj Oshadhi je po nemški zakonodaji certificirana kot prehransko dopolnilo. Pred tovrstno uporabo se posvetujte z ustreznim strokovnjakom.

Ne izpostavljajte vročini in sončni svetlobi.

Hranite izven dosega otrok.

Izogibajte se stiku z očmi in sluznico.

Dodatne informacije

Količina polnjenja

10 ml, 5 ml