fbpx

Geranija BIO eterično olje

11,90 z DDV

Botanično ime: Pelargonium asperum

  • 100% čisto eterično olje
  • Vzgoja rastline: ekološko gojenje
  • Del rastline: listi / stebla
  • Način pridobivanja: parna destilacija
  • Profil vonja: cvetličen, sladek, rožnat, svež
  • Nota dišave: srednja
  • Poreklo: Egipt

 

Na zalogi

Šifra: 1495-5 Kategoriji: ,

Geranija BIO eterično olje

Uporaba

Geranija BIO eterično olje ali rožna pelargonija ima lahko uravnavajoč in pomirjujoč učinek v primeru duševnega stresa in tesnobe. Ženskam naj bi pomagalo najti njihov notranji mir.

Dišeča, afrodizijska kopel za dobro počutje: 1 kapljico olja dajte v 1 skodelico kreme ali jo zmešajte z baznim oljem po lastni izbiri in enakomerno porazdelite mešanico v topli vodi za kopel.

O rastlini

Geranium je trajen, poraščen grm, ki doseže višino približno 1 meter. Listi so na robovih poudarjeni in nazobčani, cvetovi pa so majhni in rožnate barve. Celotna rastlina ima aromatičen vonj. Najpomembnejše kemične sestavine so citronelol, geraniol, citronellil format, geranil format, za katere je znano, da delujejo na endokrini sistem in se pogosto uporabljajo proti edemom in zastajanju vode.

 

Dodatne informacije

Dišava: pomirja in uravnava

Najpomembnejše kemijske spojine: (INCI) Citronellol, Geraniol, Citronellyl formiaat, Geranyl formiate
Za vašo varnost

Vsako eterično olje je pred nanosom na kožo potrebno razredčiti v enem od rastlinskih olj (jojoba, mandljevo olje, sončnično olje…..). Morebitne reakcije na posamezne sestavine v eteričnih oljih so individualne. Alergeni so navedeni za vsako eterično olje. V primeru kakršnekoli alergijske reakcije ravnajte po splošno znanih postopkih ob reakciji na kemijsko spojino, mi pa vam odsvetujemo nadaljnjo uporabo.

Eterična olja v Sloveniji spadajo pod ZKem (Zakon o kemikalijah),  zato so etikete na stekleničkah opremljene s temu ustreznimi piktogrami.

Velika večina eteričnih olj, hidrolatov in rastlinskih olj Oshadhi je po nemški zakonodaji certificirana kot prehransko dopolnilo. Pred tovrstno uporabo se posvetujte z ustreznim strokovnjakom.

Ne izpostavljajte vročini in sončni svetlobi.

Hranite izven dosega otrok.

Izogibajte se stiku z očmi in sluznico.