fbpx

Breza eterično olje

14,50 z DDV

Botanično ime: Betula lenta

  • 100% čisto eterično olje
  • Vzgoja rastline: iz divjih rastišč
  • Del rastline: lubje
  • Način pridobivanja: parna destilacija
  • Profil vonja: osvežujoč, balzamičen, močan, metin, rahlo sladek
  • Nota dišave: zgornja
  • Poreklo: Rusija

 

  • Količina: 3ml

Na zalogi

Šifra: 1200-5 Kategoriji: ,

Breza eterično olje

Uporaba

Breza eterično olje ima usklajujoč in pomirjujoč učinek na telo in um. Vonj breze vzbudi in osveži naš um ter nas popelje v dobro razpoloženje.

Priljubljena dišava za savno: V infuzijo savne kanite 1-2 kapljici in uživajte v pomirjujočem, osvežujočem in spodbudnem učinku.

O rastlini

Breza raste v severnih regijah sveta in svoje gozdove razprostira predvsem po severni polobli. Divja tajga v Rusiji ima največje brezove gozdove. Tudi v Nemčiji breze najdemo predvsem na severu. Zrastejo do 30 metrov visoko. Ime breza (Birke) izvira iz imena Birgit in pomeni nosilec svetlobe in je boginja pomladi. Breze pomenijo nov začetek in ustvarjalnost.

Dodatne informacije: Komponenta metil salicilat je  sicer močno analgetična, vendar v preveliki koncentraciji toksična. Ni primerna za otroke in nosečnice. O uporabi tega eteričnega olja se posvetujte z aromaterapevtom.

Učinek: pomirjujoč

Glavne kemijske komponente: metil salicilat, etil salicilat, 1,8-cineol
Za vašo varnost:

Vsako eterično olje je pred nanosom na kožo potrebno razredčiti v enem od rastlinskih olj (jojoba, mandljevo olje, sončnično olje…..). Morebitne reakcije na posamezne sestavine v eteričnih oljih so individualne. Alergeni so navedeni za vsako eterično olje. V primeru kakršnekoli alergijske reakcije ravnajte po splošno znanih postopkih ob reakciji na kemijsko spojino, mi pa vam odsvetujemo nadaljnjo uporabo.

Eterična olja v Sloveniji spadajo pod ZKem (Zakon o kemikalijah),  zato so etikete na stekleničkah opremljene s temu ustreznimi piktogrami.

Velika večina eteričnih olj, hidrolatov in rastlinskih olj Oshadhi je po nemški zakonodaji certificirana kot prehransko dopolnilo. Pred tovrstno uporabo se posvetujte z ustreznim strokovnjakom.

Ne izpostavljajte vročini in sončni svetlobi.

Hranite izven dosega otrok.

Izogibajte se stiku z očmi in sluznico.