fbpx
-0%

Bergamotka – brez FCF BIO

10,9011,35 z DDV

Najnižja cena v zadnjih 30-ih dneh: 10,90.

Botanično ime: Citrus bergamia

  • 100% čisto eterično olje
  • Vzgoja rastline: ekološko gojenje
  • Certifikat: BIO prehranski dodatek
  • Način pridobivanja: parna destilacija
  • Del rastline: lupina
  • Profil vonja: sadno-sladek, spodbudno svež, zelen, lahek
  • Nota dišave: zgornja
  • Poreklo: Italija

 

  • Količina: 5 ml, 10 ml
Šifra: 1176-10 Kategoriji: ,

Bergamotka – brez FCF BIO

Uporaba

Bergamotka – brez FCF BIO se v aromaterapiji pogosto uporablja za izboljšanje razpoloženja. Pomaga pri stresu in depresiji, harmonizira, poživlja in spodbuja notranji mir. Prav tako je učinkovit pomočnik pri motnjah spanja in pri izgorevanju.

Opomba: Če želite olje bergamota uporabiti za mešanice, masaže, olja za obraz in druge formulacije, ki vključujejo stik s kožo, je ta bergamot FCF (brez bergaptena) idealna izbira, saj se le tako izognete nezaželeni pigmentaciji povrhnjice, ki nastopi takoj, ko je koža izpostavljena neposredni sončni svetlobi.

Nasvet: v difuzor dajte 2-3 kapljice bergamotkinega olja.

O rastlini

Bergamotka je agrum, križanec med limeto in rdečo pomarančo. Vizualno lahko sadež primerjamo z majhno, zeleno pomarančo. Lepota njenega vonja je v kombinaciji sadnega in sladkega v harmoniji  s svežimi notami. Dišava bergamotke naj bi obogatila življenje s srečo in navdušenjem.

Dodatne informacije: Eterična olja iglavcev in citrusov je priporočljivo hraniti v hladilniku.

Najpomembnejše kemijske spojine: (INCI): limonen, linalyl acetat, linalool

Za vašo varnost:

Vsako eterično olje je pred nanosom na kožo potrebno razredčiti v enem od rastlinskih olj (jojoba, mandljevo olje, sončnično olje…..). Morebitne reakcije na posamezne sestavine v eteričnih oljih so individualne. Alergeni so navedeni za vsako eterično olje. V primeru kakršnekoli alergijske reakcije ravnajte po splošno znanih postopkih ob reakciji na kemijsko spojino, mi pa vam odsvetujemo nadaljnjo uporabo.

Eterična olja v Sloveniji spadajo pod ZKem (Zakon o kemikalijah),  zato so etikete na stekleničkah opremljene s temu ustreznimi piktogrami.

Velika večina eteričnih olj, hidrolatov in rastlinskih olj Oshadhi je po nemški zakonodaji certificirana kot prehransko dopolnilo. Pred tovrstno uporabo se posvetujte z ustreznim strokovnjakom.

Ne izpostavljajte vročini in sončni svetlobi.

Hranite izven dosega otrok.

Izogibajte se stiku z očmi in sluznico.

 

Dodatne informacije

Količina polnjenja

10 ml, 5 ml