fbpx

Pitta masažno olje

20,90 z DDV

To naravno, čisto, masažno olje pomirja in uravnava Pitta dosho.

Mešanica 100% čistih eteričnih olj.

  • Najpomembnejše sestavine: mirta, poprova meta, sivka, palmarosa, mandljevo olje
  • Učinek: pomirjujoč, uravnotežujoč, deluje proti kožnim težavam, bolečinam v trebuhu in vnetjem.

 

  • Količina: 30ml

Na voljo po naročilu

Šifra: 8902-30 Kategorije: , ,

Pitta masažno olje

Uporaba

Pitta dosha je sestavljena iz elementov ognja in nekaj vode. Pitta deluje na agni – prebavni ogenj in s tem na metabolizem, spremembe, presnovo čustev ter uravnava toploto telesa. Pitta masažno olje za uravnovešanje Pitta doshe združuje moči mirte, poprove mete, sivke, palmarose in drugih eteričnih olj.

Uravnotežena Pitta dosha nam prinaša veliko kvalitet, jasen um, dobro osredotočenost pri mišljenju in delu. Osebe z uravnoteženo Pitta dosho znajo ohranjati red, biti natančne, direktne, odločne, imajo kvalitete močnega intelekta, odlične vodilne sposobnosti, načrtovanja in zaključevanja nalog. V kolikor pride do Pitta neravnovesja, se to začne odražati v nezadovoljstvu, jezi, razburjanju, agresiji, nestrpnosti, pretirani natančnosti in delu. Pogosto jih prizadenejo težave z želodcem, črevesjem, odvajanjem, različnimi vnetji, tudi težavami s kožo, občutljivost oči, prezgodnje sivenje ali izguba las in posledično še veliko drugih težav.

Pitta masažno olje je s svojo mešanico eteričnih olj najboljše za pomirjanje Pitta doshe ter najbolj primerno za Pitta kožo, ki je po naravi bolj občutljiva, hitreje postane rdeča, ne mara močnega sonca, hitreje pride do opeklin, pigmentacije, kožnih znamenj in ostalih kožnih sprememb. Pitta masažno olje hrani, pomirja in neguje kožo ter dviguje njeno odpornost.

Različni načini uporabe

Pitta masažno olje je odlično za nežnejšo in občutljivejšo kožo. Uporabljamo ga lahko kadarkoli tekom dneva. Zelo priporočljivo si je z njim namazati obraz, roke in podplate pred spanjem. Na ta način pripomoremo k boljšemu spancu, manj intenzivnim sanjam, nočnemu prebujanju med eno in tretjo uro ponoči, oz. prezgodnjim prebujanjem. 

Če ga uporabljate zjutraj, bo vaša koža skozi ves dan ostala mehka, voljna in prožna. Na ta način preprečujete prezgodnje staranje, nastajanje gub in kar je najpomembnejše, nahranjena in zdrava koža je najboljša preventiva pred kožnimi boleznimi. Za vse, ki vam je rado vroče v podplate, roke ali katerikoli drug del telesa, je Pitta masažno olje idealna rešitev. Je nepogrešljivo na dopustu, morju, za pomirjanje kože pred in po sončenju. Zelo priporočljivo je mazanje pred kopanjem v javnih bazenih ali močno klorirani vodi.

Zelo priporočljiva je vsakodnevna uporaba po tuširanju ali kopanju. Takoj ko se obrišete, se na tanko namažite po celem telesu. Za celotno telo zadostuje 1 do 1,5 jedilne žlice Pitta masažnega olja. Tako boste ohranili vlažno in pomirjeno kožo skozi cel dan.