fbpx

Sivka visokogorska BIO hidrolat

10,90 z DDV

Botanično ime: Lavandula angustifolia

  • 100% čisti hidrolat
  • Iz nadzorovanega ekološkega gojenja
  • Certificirano kot ES ekološko
  • Brez dodajanja alkohola
  • Poreklo: Francija

 

  • Količina: 100ml

Na zalogi

Šifra: 5220-100 Kategoriji: ,

Sivka visokogorska BIO hidrolat

Uporaba

Sivka visokogorska BIO hidrolat se lahko uporablja kot naravni tonik za obraz. Neguje kožo in podpira občutljivo ali zrelo kožo. Kot tonik za lase lahko hidrolat sivke oživi lasišče in deluje proti mastnim lasem in prhljaju. Kot pršilo za telo lahko navlaži in osveži kožo.

V aromaterapiji se hidrolat sivke pogosto uporablja za prebujanje notranjega miru v hudih časih in za lajšanje napetosti, povezanih s stresom. Na ta način naj bi rastlinska voda telesu, duhu in duši pomagala okrepiti lastne regenerativne moči.

Več o uporabi hidrolatov si lahko preberete tukaj.

O rastlini

Sivka spada v družino ustnatic in se zaradi svojih dragocenih aromatičnih snovi v naturopatiji uporablja kot zdravilna rastlina. Grmičevje rastline zelo cenijo tudi aromaterapevti. Sivka se uporablja predvsem za umirjanje težav s spanjem, v boju proti stresu in nečistočam. Profil dišave sivke je opisan kot cvetlično začinjen, jasen, zeliščen, svež in zračen – dišava je sladka. Glavne sestavine sivke vključujejo linalil acetat, kamfor, cineol in linalool. Te kemične komponente so znane po svojih protivnetnih lastnostih. Najvišjo koncentracijo aktivnih sestavin lahko najdemo v kakovostnem, naravno čistem eteričnem olju.

Dodatne informacije

Certifikacija: organska

Botanično ime: Lavandula angustifolia
Lastnost: ravnotežje, mirno
Poreklo: Francija
Opomba: zaščititi pred sončno svetlobo in vročino. Za večje količine je optimalno skladiščenje pod 10°C.
Brez dodajanja alkohola ali konzervansov.