fbpx

Sandalovina hidrolat

19,90 z DDV

Botanično ime: Santalum album

  • 100% čisti hidrolat
  • Divja rastišča
  • Brez dodanega alkohola

Razprodano. Kmalu spet dobavljivo.

Šifra: 5276-100 Kategoriji: ,

Sandalovina hidrolat

Uporaba

Vonj sandalovine lahko pomaga sprostiti duševne blokade in omogoča povezovanje z višjo zavestjo. Prav tako vam lahko pomaga doseči jasnost in notranjo spokojnost. V ajurvedi se uporablja tudi za pomirjanje ognjenega elementa PITA.

Jakost vonja hidrolata  ni primerljiva z eteričnim oljem. Odvisna je tudi od letine, rastišča in klimatskih pogojev. Vonj hidrolata sandalovine je zelo blag, kar pa ne vpliva na njegove terapevtske učinkovitosti.

Sandalovina hidrolat, navdihujoč sprej za telo: Nanesite 2-3 razpršila na telo in dovolite, da vas spremlja mehkoba sandalovine.

Več o uporabi hidrolatov si lahko preberete tukaj.

O rastlini

Sandalovina je doma v Indiji, Nepalu, Avstraliji in Novi Kaledoniji. Les mora rasti 15 let, da pridobi ustrezno količino olja za ekstrakcijo. Prava sandalovina je redek zaklad. Ker gre za ogroženo rastlinsko vrsto, je trgovina z njenimi proizvodi podvržena pravnim predpisom in strogemu nadzoru indijske vlade. Sandalovina se uporablja v številnih budističnih in hindujskih obredih, saj naj bi okrepila meditacijo in ustvarila distanco od ega. Naturopati in aromaterapevti uporabljajo sandalovino za nego in sprostitev kože. Seskviterpeni, glavne sestavine sandalovine, so znane po svojih koži prijaznih, imunsko ojačujočih učinkih.

Dodatne informacije

Certifikacija: –
Lastnost: ostanite odprti
Botanično ime: Santalum album
Poreklo: Indija
Opomba: zaščititi pred sončno svetlobo in vročino. Za večje količine je optimalno skladiščenje pod 10°C.
Brez dodajanja alkohola ali konzervansov.