fbpx

Vrtnica – absolut

58,90 z DDV

Botanično ime: Rosa damascena

  • 100% čisti absolut
  • Vzgoja rastline: klasično gojenje
  • Del rastline: cvetovi
  • Način pridobivanja: ekstrakcija v topilu
  • Profil vonja: cvetni, rožni, sladek, topel
  • Nota dišave: srednja
  • Poreklo: Turčija
  • Certifikat: BIO prehranski dodatek

 

  • Količina: 3ml

Na zalogi

Šifra: 2540-3 Kategoriji: ,

Vrtnica – absolut

Uporaba

Vrtnica – absolut ima harmonično, čutno in evforično delovanje. Daje nam občutek ravnovesja in harmonije, očara nas z vonjem, ki zapeljuje in spodbuja sanje.

Čutna kopel: 3-5 kapljic zmešajte s skodelico smetane ali osnovnim oljem po svoji izbiri in mešanico enakomerno porazdelite v toplo kopel.

Glede na postopek ekstrakcije in sestavine lahko naravno čisto eterično olje vrtnice postane trdno. Stekleničko rožnega olja zato segrejte v topli, nežni vodni kopeli nekaj minut pred uporabo.

O rastlini

Vrtnica se imenuje tudi kraljica cvetov in je povezana z lepoto, ženskostjo in romantiko. Lastnosti eteričnega olja so sladke, sveže, mehke in žametne note, vonj pa je čuten, cvetličen, sladek in čaroben. Tako kot moški izpovedujejo svojo ljubezen s šopkom vrtnic, naturopatija rastlino uporablja za to, da ženske zacvetijo v svoji ženskosti.  Industrija parfumov pa jih uporablja kot osnovo za številne prefinjene kompozicije dišav.

Vrtnica naj bi imela učinke prožnosti, učvrstitve in osvežitve. Pogosto se uporablja za nego različnih tipov kože. Ima dober učinek proti staranju in skrbi za suho kožo, prav tako pa pomaga proti nečistočam zahvaljujoč njenemu protivnetnemu učinku. Hkrati eterično olje vrtnice pomaga uravnotežiti hormonski sistem in se zato pogosto uporablja v naturopatiji za menstrualne težave, pri spolnem nelagodju ali nihanju razpoloženja. Ženske povedo, da s pomočjo olja vrtnice ponovno zacvetijo v ženskosti.

Dodatne informacije

Tip rastline: družina vrtnic (rosaceae)

Pridobivanje: Parna destilacija cvetnih listov vrtnic (5000kg cvetnih listov = 1kg eteričnega olja)

Primerne kombinacije: sivka, melisa, meta, angelika, lovor, kardamom, med, ingver, kakav, koriander, klinček, neroli, vanilija, cimet in vsa citrusna olja.

Najpomembnejše kemijske spojine: (INCI) citronellol, geraniol, nonadecane, nerol, nonadecene
Za vašo varnost

Vsako eterično olje je pred nanosom na kožo potrebno razredčiti v enem od rastlinskih olj (jojoba, mandljevo olje, sončnično olje…..). Morebitne reakcije na posamezne sestavine v eteričnih oljih so individualne. Alergeni so navedeni za vsako eterično olje. V primeru kakršnekoli alergijske reakcije ravnajte po splošno znanih postopkih ob reakciji na kemijsko spojino, mi pa vam odsvetujemo nadaljnjo uporabo.

Eterična olja v Sloveniji spadajo pod ZKem (Zakon o kemikalijah),  zato so etikete na stekleničkah opremljene s temu ustreznimi piktogrami.

Velika večina eteričnih olj, hidrolatov in rastlinskih olj Oshadhi je po nemški zakonodaji certificirana kot prehransko dopolnilo. Pred tovrstno uporabo se posvetujte z ustreznim strokovnjakom.

Ne izpostavljajte vročini in sončni svetlobi.

Hranite izven dosega otrok.

Izogibajte se stiku z očmi in sluznico.