fbpx

Smilj – balkanski BIO eterično olje

33,9051,90 z DDV

Botanično ime:  Hellichrysum italicum

  • 100% čisto eterično olje
  • Vzgoja rastline: divja rastišča
  • Del rastline: cvetovi
  • Certificiran kot prehranski dodatek
  • Način pridobivanja: parna destilacija
  • Profil vonja: cvetni, sladek, balzamičen, zemeljski
  • Nota dišave: srednja/spodnja
  • Poreklo: Hrvaška
Šifra: 1595-5 Kategoriji: ,

Smilj – balkanski BIO eterično olje

Smilj, balkanski BIO eterično olje vsebuje veliko diketonov, ki imajo posebno moč pri regeneraciji in poživitvi kože in pospešujejo zdravljenje ran. Športniki ga uporabljajo za relaksacijo mišic, za boljšo gibljivost sklepov, zahvaljujoč sestavini kurkumin pa deluje tudi antiseptično in zmanjšuje vnetja mišic.

Ime Helichrysum izhaja iz grščine in pomeni sončno zlato. Smilj je nizek grmiček z rumenimi cvetovi, ki so zbrani v majhne šopke. Njegov vonj je topel, sladkasto meden, pikanten in nas takoj spomni na morje. Najbolj poznan je Helicrysum italicum, ki ga poznamo tudi pod imenom Immortelle.

V zadnjem času se veliko uporablja v kozmetični industriji. Kot odličen antioksidant je uspešen v boju z gubicami in dobro vpliva na regeneracijo kože. Priljubljen je v anti-age izdelkih.

Najpomembnejše kemijske spojine: (INCI) alfa -pinen, gama-kurkumen, neril-acetat, limonen, italicen
Alergeni: limonen
Za vašo varnost:

Vsako eterično olje je pred nanosom na kožo potrebno razredčiti v enem od rastlinskih olj (jojoba, mandljevo olje, sončnično olje…..). Morebitne reakcije na posamezne sestavine v eteričnih oljih so individualne. Alergeni so navedeni za vsako eterično olje. V primeru kakršnekoli alergijske reakcije ravnajte po splošno znanih postopkih ob reakciji na kemijsko spojino, mi pa vam odsvetujemo nadaljnjo uporabo.

Eterična olja v Sloveniji spadajo pod ZKem (Zakon o kemikalijah),  zato so etikete na stekleničkah opremljene s temu ustreznimi piktogrami.

Velika večina eteričnih olj, hidrolatov in rastlinskih olj Oshadhi je po nemški zakonodaji certificirana kot prehransko dopolnilo. Pred tovrstno uporabo se posvetujte z ustreznim strokovnjakom.

Ne izpostavljajte vročini in sončni svetlobi.

Hranite izven dosega otrok.

Izogibajte se stiku z očmi in sluznico.

 

 

Dodatne informacije

Količina polnjenja

3 ml, 5 ml