fbpx

Pomaranča sladka BIO eterično olje

5,909,50 z DDV

Botanično ime: Citrus sinensis

  • 100% čisto eterično olje
  • Vzgoja rastline: ekološko gojenje
  • Certifikat: BIO prehranski dodatek
  • Rastlinski del: lupina
  • Način pridobivanja: hladno stiskanje
  • Profil vonja: sadno svež, topel, sladek
  • Nota vonj: zgornja
  • Poreklo: Italija

 

Šifra: 2310-5 Kategorije: , ,

Pomaranča sladka BIO eterično olje

Uporaba

Pomaranča sladka BIO eterično olje lahko vpliva na razpoloženje. Njegov vonj je poleten, izžareva »joie de vivre« in lahkotnost. Pomarančno olje spodbuja vedrino, humor in veselje. Pomaga pri počitku, še posebej za umirjanje v večernih urah.

Za umirjanje dajte 1 kapljico eteričnega olja v difuzor.

O rastlini

Drevesa pomarančevca so zimzelena in dosežejo višino do 10 metrov. Plod drevesa, pomaranča, spada med agrume in naj bi izviral iz križanja med mandarino in grenivko. Njen vonj izžareva občutek poletja in lahkotnosti.

Dodatne informacije

Intenzivnost vonja: subtilna

Učinek: dobro razpoloženje

Eterična olja iglavcev in citrusov je priporočljivo hraniti v hladilniku. Ne hranite na vročini ali sončni svetlobi. Hranite izven dosega otrok. Izogibajte se stiku z očmi in sluznico.

Najpomembnejše kemijske spojine: (INCI) Limonen, mircen, alfa-pinene, linalool
Za vašo varnost

Vsako eterično olje je pred nanosom na kožo potrebno razredčiti v enem od rastlinskih olj (jojoba, mandljevo olje, sončnično olje…..). Morebitne reakcije na posamezne sestavine v eteričnih oljih so individualne. Alergeni so navedeni za vsako eterično olje. V primeru kakršnekoli alergijske reakcije ravnajte po splošno znanih postopkih ob reakciji na kemijsko spojino, mi pa vam odsvetujemo nadaljnjo uporabo.

Eterična olja v Sloveniji spadajo pod ZKem (Zakon o kemikalijah),  zato so etikete na stekleničkah opremljene s temu ustreznimi piktogrami.

Velika večina eteričnih olj, hidrolatov in rastlinskih olj Oshadhi je po nemški zakonodaji certificirana kot prehransko dopolnilo. Pred tovrstno uporabo se posvetujte z ustreznim strokovnjakom.

Ne izpostavljajte vročini in sončni svetlobi.

Hranite izven dosega otrok.

Izogibajte se stiku z očmi in sluznico.

Dodatne informacije

Količina polnjenja

10 ml, 5 ml