fbpx

Pehtran BIO eterično olje

12,90 z DDV

Botanično ime: Artemisia dracunculus

  • 100% čisto eterično olje
  • Vzgoja rastline: ekološko gojenje
  • Del rastline: cela rastlina
  • Način pridobivanja: parna destilacija
  • Profil vonja: sladek, začinjen, janežast
  • Nota dišave: zgornja nota
  • Poreklo: Francija

 

  • Količina: 5ml

Na zalogi

Šifra: 1360-5 Kategorija:

Pehtran BIO eterično olje

Uporaba

Pehtran BIO eterično olje deluje uravnotežujoče in sproščujoče na naš um, idealen je za blaženje stresa in težkih življenjskih situacij. Pri sprejemanju odločitev daje energijo,  odpornost in pogum. Zelo pozitivno vpliva na nervozo in negotovost, daje nam samozavest, kreativnost in zbranost – idealen je v napornem, težkem delovnem dnevu.

Krepilno, sproščujoče masažno olje: 1 kapljico pehtrana zmešajte z 10 ml osnovnega olja po vaši izbiri, na primer mandljevo olje je še posebej prijetno.

O rastlini

Pehtran spada v družino nebinovk in je soroden pelinu. Zelnata rastlina, ki izvira iz Sibirije, si je skozi stoletja v Evropi priborila mesto med zelišči in zdravilnimi rastlinami. Mladi poganjki in listi redko cvetočega grma imajo nežno začinjeno aromo, ki spominja na janež. Pehtran se zato pogosto uporablja za začimbe, zlasti v francoski kuhinji. 20 do 30 centimetrov dolge konice poganjkov nabiramo tik pred cvetenjem, saj je takrat vsebnost eteričnega olja največja. Sestavine v eteričnem olju pehtrana imajo dober učinek na prebavni sistem.

Eterično olje ni priporočljivo za nosečnice in otroke mlajše od 12 let. Ni priporočljivo za bolnike s hormonsko pogojenim rakom. Pred uporabo se posvetujte z vašim aromaterapevtom.

Pehtran je prvak v spopadanju s pomladnimi alergijami. Ima močne protivnetne lastnosti, ki bodo zmanjšale vse simptome rinitisa.

Najpomembnejše kemijske spojine: (INCI) Metil kavikol (estragola), cis-beta-okimen, trans-beta-okimen, limonen
Za vašo varnost:

Vsako eterično olje je pred nanosom na kožo potrebno razredčiti v enem od rastlinskih olj (jojoba, mandljevo olje, sončnično olje…..). Morebitne reakcije na posamezne sestavine v eteričnih oljih so individualne. Alergeni so navedeni za vsako eterično olje. V primeru kakršnekoli alergijske reakcije ravnajte po splošno znanih postopkih ob reakciji na kemijsko spojino, mi pa vam odsvetujemo nadaljnjo uporabo.

Eterična olja v Sloveniji spadajo pod ZKem (Zakon o kemikalijah),  zato so etikete na stekleničkah opremljene s temu ustreznimi piktogrami.

Velika večina eteričnih olj, hidrolatov in rastlinskih olj Oshadhi je po nemški zakonodaji certificirana kot prehransko dopolnilo. Pred tovrstno uporabo se posvetujte z ustreznim strokovnjakom.

Ne izpostavljajte vročini in sončni svetlobi.

Hranite izven dosega otrok.

Izogibajte se stiku z očmi in sluznico.