fbpx

Palo Santo eterično olje

12,5022,50 z DDV

Botanično ime: Bursera graveolens

  • 100% čisto eterično olje
  • Vzgoja rastline: iz divjih rastišč
  • Del rastline: les
  • Način pridobivanja: parna destilacija
  • Profil vonja: lesnat, sladek, aromatičen, balzamični, žameten, kokosov
  • Nota dišave: spodnja
  • Poreklo: Peru

 

  • Količina: 5 ml, 10 ml
Šifra: 2375-5 Kategoriji: ,

Palo Santo eterično olje

Uporaba

Palo Santo eterično olje ima razbremenilen, usklajujoč in sproščujoč učinek na um. Lahko spodbudi kreativnost. Pogosto pa se uporablja tudi pri negi kože, saj uravnava odvečno proizvajanje sebuma.

Veličastno drevo z belimi cvetovi, rdečimi sadeži in pikantnim vonjem je doma v Južni Ameriki – predvsem v tropskih gozdovih Peruja, Ekvadorja in Galapaških otokov.
Poimenovanje “sveti les” dolguje tamkajšnjemu avtohtonemu prebivalstvu. V njihovem verskem življenju je čaščen zaradi svojih očiščevalnih lastnosti. Palo Santo se uporablja predvsem kot kadilo v čast mrtvim in v posebnih zdravilskih obredih, za odstranjevanje negativnih energij in zagotavljanje »sreče«.
Zaradi nekaterih kemičnih spojin, kot so limonen, carvone in drugi, je Palo Santo neprecenljivo antiseptično eterično olje za zdravljenje različnih poškodb, kot so zvini, rane, bolečine v sklepih in drugo. V sinergijah z drugimi olje se uporablja tudi kot zdravilo proti prehladu, boleznim dihal in glavobolu.
Na psiho-duhovni ravni Palo Santo dviguje razpoloženje, pomaga proti depresiji in strahu, vnaša zaupanje v skrite travmatične plasti.
 Njegovo eterično olje se pridobiva s parno destilacijo iz lesa odmrlega drevesa, v katerem je dragocena smola. Sečnjo in shranjevanje tega lesa smejo izvajati le osebe z licenco. Je pod naravovarstvenim varstvom. Na žalost se je v preteklosti vedno znova dogajalo nezakonito krčenje rastišč tega drevesa.

Kako ga lahko uporabimo?

Kot masažno olje: v mešanici z nosilnim oljem (tj. olje sladkega mandlja, Sacha Inchi itd.) Tudi v kombinaciji z eteričnimi olji, kot so bosvelija, mira, sandalovina in druga lesna ali smolnata olja.
Za odišavljanje prostora: 30 kapljic zmešajte v 80 % alkoholu in 10 % vode samostojno ali v kombinacija z drugimi eteričnimi olji.
Kot ojačevalec meditacije: razpršite z difuzorjem, lahko samostojno ali v kombinaciji z drugimi eteričnimi olji.
Na potovanju: nekaj kapljic kanite na zapestje in zadnji del vratu, kot ščit pred vplivi okolja.

Za vzdušje, ki lajša stres in harmonizira: 2-3 kapljice dajte v difuzor.

O rastlini

Palo Santo je divje drevo, ki spada v družino mirovk, skupaj  z miro, bosvelijo in še nekaterimi. Ime pomeni “sveti les” in se nanaša na starodavno zdravilno metodo, ki je našla pot v znanje šamanov ali “Curanderos” v Južni in Srednji Ameriki. Starodavne lokalne tradicije opisujejo obrede s Palo Santo kadilom, ki odvrne negativne energije in prinese srečo. Pikantna dišava izžareva toploto edinstvenega lesa z zeliščnim, mehkim in svežim vonjem.

Drevo raste v tropskih gozdovih Peruja, Ekvadorja in otokov Galapagos.

Dodatne informacije

Učinek: navdihujoč

Lastnost: navdih, varnost, samozavest

Najpomembnejše kemijske spojine: (INCI) Limonen, alfa-terpineol, beta-bisaolen, Carvone, trans-Carveol, Juneol

Za vašo varnost

Vsako eterično olje je pred nanosom na kožo potrebno razredčiti v enem od rastlinskih olj (jojoba, mandljevo olje, sončnično olje…..). Morebitne reakcije na posamezne sestavine v eteričnih oljih so individualne. Alergeni so navedeni za vsako eterično olje. V primeru kakršnekoli alergijske reakcije ravnajte po splošno znanih postopkih ob reakciji na kemijsko spojino, mi pa vam odsvetujemo nadaljnjo uporabo.

Eterična olja v Sloveniji spadajo pod ZKem (Zakon o kemikalijah),  zato so etikete na stekleničkah opremljene s temu ustreznimi piktogrami.

Velika večina eteričnih olj, hidrolatov in rastlinskih olj Oshadhi je po nemški zakonodaji certificirana kot prehransko dopolnilo. Pred tovrstno uporabo se posvetujte z ustreznim strokovnjakom.

Ne izpostavljajte vročini in sončni svetlobi.

Hranite izven dosega otrok.

Izogibajte se stiku z očmi in sluznico.

Dodatne informacije

Količina polnjenja

10 ml, 5 ml