fbpx

Palmarosa BIO eterično olje

7,5011,90 z DDV

Botanično ime: Cymbopogon martinii

  • 100% čisto eterično olje
  • Vzgoja rastline: ekološko gojenje
  • Rastlinski del: celotna rastlina
  • Profil vonja: pikanten, rožni, cvetličen, sladek
  • Način pridobivanja: parna destilacija
  • Nota dišave: srednja
  • Poreklo: Nepal

 

  • Količina: 5 ml, 10 ml
Šifra: 2370-10 Kategoriji: ,

Palmarosa BIO eterično olje

Uporaba

Palmarosa BIO eterično olje deluje poživljajoče, vitalizirajoče in vpliva na razpoloženje. Daje nam pogum in moč, pomirja in harmonizira vznemirjena čustva in ima učinek uravnavanja živčevja. Pomaga tudi najobčutljivejšim ljudem.

Pomirjujoča, regenerativna masaža: 1-2 kapljici dajte v 30 ml mandljevega olja in ga nežno krožno vmasirajte.

O rastlini

Palmarosa je zimzelena, tropska trava iz velike družine sladkih trav, ki vključuje tudi limonsko travo in citronelo. Trava, ki zraste do 2 metra visoko, uspeva v Aziji, gojijo pa jo tudi v Afriki in Južni Ameriki. Palmarosa je zelo cenjena v kozmetični in parfumski industriji. Domačini s Karibskih otokov travo uporabljajo v pijačah in v tonikih za obraz.

Profil dišave je opisan kot cvetličen in čuten, ki spominja na vonj vrtnice. Večina biokemičnih sestavin palmarose je geraniol, monoterpenski alkohol, ki je znan po svojih koži prijaznih lastnostih.

Dodatne informacije

Učinek: pomirjujoč

Najpomembnejše kemijske spojine: (INCI) geraniol, geranil acetat, linalool, be-ta-kariofilen, trans-beta-okimen

Za vašo varnost

Vsako eterično olje je pred nanosom na kožo potrebno razredčiti v enem od rastlinskih olj (jojoba, mandljevo olje, sončnično olje…..). Morebitne reakcije na posamezne sestavine v eteričnih oljih so individualne. Alergeni so navedeni za vsako eterično olje. V primeru kakršnekoli alergijske reakcije ravnajte po splošno znanih postopkih ob reakciji na kemijsko spojino, mi pa vam odsvetujemo nadaljnjo uporabo.

Eterična olja v Sloveniji spadajo pod ZKem (Zakon o kemikalijah),  zato so etikete na stekleničkah opremljene s temu ustreznimi piktogrami.

Velika večina eteričnih olj, hidrolatov in rastlinskih olj Oshadhi je po nemški zakonodaji certificirana kot prehransko dopolnilo. Pred tovrstno uporabo se posvetujte z ustreznim strokovnjakom.

Ne izpostavljajte vročini in sončni svetlobi.

Hranite izven dosega otrok.

Izogibajte se stiku z očmi in sluznico.

Dodatne informacije

Količina polnjenja

10 ml, 5 ml