fbpx

Pačuli BIO eterično olje

10,90 z DDV

Botanično ime: Pogostemon cablin

  • 100% čisto eterično olje
  • Vzgoja rastline: iz nadzorovanega ekološkega gojenja
  • Rastlinski del: celotna rastlina
  • Način pridobivanja: parna destilacija
  • Profil vonja: lesnato-smolnat, zemeljski, eksotičen, dimljen, vanilijast
  • Nota dišave: spodnja
  • Poreklo: Indonezija

 

  • Količina: 5ml

Na zalogi

Šifra: 2401-5 Kategoriji: ,

Pačuli BIO eterično olje

Uporaba

Pačuli BIO eterično olje lahko zaradi svojih komponent feromonov deluje pomirjujoče in afrodizično vpliva na čute in um. Pačulijevo olje nas lahko navdihne in centrira. Pomaga prepoznati male radosti tega sveta.

Pačuli, vonj ki ga obožujete, ali pa ga sovražite. Nobeno olje ne deluje tako ekstremno. Njegov lesno-smolnati, zemeljski, eksotični do dimljeni vonj, je oblikoval celotno generacijo – tako imenovane “68s”. Za njih je dišava simbolizirala: živeti individualnost in upor proti establišmentu.
Ime “pačuli” izvira iz tamilščine: “patchai” pomeni zeleno in ellai pomeni list. Pogosto ga imenujejo tudi “zeleni list”, po izgledu pa je zelo podoben poprovi meti. Grmičasto zelišče je doma v azijskih tropih.
Iz posušenih in fermentiranih listov pridobivajo intenzivno dišeče olje, sestavljeno predvsem iz seskviterpenov in seskviterpenolov. Ti so tudi odgovorni za nezamenljiv značaj dišave, ter nenavadno visoko gostoto in težo olja.
Zaradi svojih biokemičnih sestavin je posebno dobro negovalno sredstvo za nego kože, tonik za vene, krepitev živcev in afrodiziak.
V industriji parfumov se to olje pogosto uporablja kot spodnja nota, ker zadrži hlapnost drugih dišavnih not in tako ohranja celotno mešanico stabilno.
Naš nasvet za dišavo: Če je pačuli za vas pretežek, ga zmešajte s cvetnimi ali citrusnimi vonji. Skupaj ustvarjajo lepo sinergijo.
Dobro je vedeti: pačuli je eno tistih olj, ki s staranjem pridobi globino in intenzivnost.

Nasvet: Pačuli poglablja meditacijo in občutke po njej.

Dodatne informacije

Učinek: krepitev

Najpomembnejše kemijske spojine: (INCI) Pačuli alkohol (Patchoulol), alfa-Bulnesene, alfa-Guaiene, alfa-Patchoulene
Za vašo varnost

Vsako eterično olje je pred nanosom na kožo potrebno razredčiti v enem od rastlinskih olj (jojoba, mandljevo olje, sončnično olje…..). Morebitne reakcije na posamezne sestavine v eteričnih oljih so individualne. Alergeni so navedeni za vsako eterično olje. V primeru kakršnekoli alergijske reakcije ravnajte po splošno znanih postopkih ob reakciji na kemijsko spojino, mi pa vam odsvetujemo nadaljnjo uporabo.

Eterična olja v Sloveniji spadajo pod ZKem (Zakon o kemikalijah),  zato so etikete na stekleničkah opremljene s temu ustreznimi piktogrami.

Velika večina eteričnih olj, hidrolatov in rastlinskih olj Oshadhi je po nemški zakonodaji certificirana kot prehransko dopolnilo. Pred tovrstno uporabo se posvetujte z ustreznim strokovnjakom.

Ne izpostavljajte vročini in sončni svetlobi.

Hranite izven dosega otrok.

Izogibajte se stiku z očmi in sluznico.

Več o eteričnem olju pačuli.