fbpx
-30%

Niaouli BIO eterično olje

Original price was: 6,50€.Current price is: 4,55€. z DDV

Najnižja cena v zadnjih 30-ih dneh: 4,55.

Botanično ime: Melaleuca quinquenervia virid.

  • 100% čisto eterično olje
  • Vzgoja rastline: ekološko gojenje
  • Del rastline: listi
  • Način pridobivanja: parna destilacija
  • Profil vonja: svež, zeliščen
  • Nota dišave: zgornja
  • Poreklo: Madagaskar

Na zalogi

Šifra: 2270-5 Kategorije: , ,

Niaouli BIO eterično olje

Uporaba

Niaouli BIO eterično olje ima močan in krepilen učinek v stresnih situacijah, krepi um, nas uravnoteži, daje pogum za nove poti in nam pomaga pri samozavestnih odločitvah. Uporablja pa se tudi v kozmetiki. Olje je zelo priljubljeno kot dodatek k maskam, saj ima ugoden učinek na polt.

O rastlini

Zimzeleno drevo Niaouli spada v družino mirt. Izvira iz tropskih regij Nove Kaledonije, francoskih pacifiških otokov in vzhodne obalne Avstralije. Za drevo je značilna njegova robustnost in prilagodljivost. Ko je zakoreninjeno, ga ni več mogoče odstraniti. V njegovi rodni Novi Kaledoniji je veliko gozdov niaoulija. Tamkajšnji prebivalci verjamejo v zdravilne moči te rastline. Prepričani so tudi, da listi, ki padejo na tla, zagotavljajo zdravo okolje, ker naj bi bili zelo razkužilni.

Za vašo varnost

Vsako eterično olje je pred nanosom na kožo potrebno razredčiti v enem od rastlinskih olj (jojoba, mandljevo olje, sončnično olje…..). Morebitne reakcije na posamezne sestavine v eteričnih oljih so individualne. Alergeni so navedeni za vsako eterično olje. V primeru kakršnekoli alergijske reakcije ravnajte po splošno znanih postopkih ob reakciji na kemijsko spojino, mi pa vam odsvetujemo nadaljnjo uporabo.

Eterična olja v Sloveniji spadajo pod ZKem (Zakon o kemikalijah),  zato so etikete na stekleničkah opremljene s temu ustreznimi piktogrami.

Velika večina eteričnih olj, hidrolatov in rastlinskih olj Oshadhi je po nemški zakonodaji certificirana kot prehransko dopolnilo. Pred tovrstno uporabo se posvetujte z ustreznim strokovnjakom.

Ne izpostavljajte vročini in sončni svetlobi.

Hranite izven dosega otrok.

Izogibajte se stiku z očmi in sluznico.

Dodatne informacije

Količina polnjenja

10 ml, 5 ml