fbpx

Mirta BIO eterično olje

18,90 z DDV

Botanično ime: Myrtus communis cineoliferum

  • 100% čisto eterično olje
  • Vzgoja rastline: ekološko gojenje
  • Del rastline: cvetovi / listi
  • Način pridobivanja: parna destilacija
  • Certificirano kot prehranski dodatek
  • Profil vonja: svež, zeliščen, kafrast, jasen
  • Nota dišave: srednja
  • Poreklo: Maroko

 

  • Količina: 10ml

Na zalogi

Šifra: 2181-10 Kategoriji: ,

Mirta BIO eterično olje

Uporaba

Mirta BIO eterično olje ima lahko očiščevalni, izravnalni in usklajujoč učinek na um. Pomaga lahko opustiti moteče miselne vzorce in poglobiti nove poti s pogumom, vedrino in jasnostjo.

Čiščenje, uskladitev, uravnavanje: V difuzor dajte 1-2 kapljici eteričnega olja.

O rastlini

Mirta z latinskim imenom Myrtus communis spada v družino Myrtaceae. Je zimzeleni grm z majhnimi, temno zelenimi, usnjatimi in ovalnimi listi, ki širijo aromatičen vonj po okolju. Lahko doseže višino 5 metrov. Mirta izvira iz sredozemske regije, vendar je v srednji Evropi ni mogoče najti, ker ni odporna na nizke temperature. Rastlina najbolje uspeva na soncu ali v delno zasenčenih krajih, po možnosti na tleh z nizko vsebnostjo kalcija, nevtralnih ali rahlo kislih. Čas cvetenja traja od maja do avgusta. V  listih se razvije veliko majhnih belih cvetov. Iz spodnjega dela zraste približno 1 cm velik, kroglasti, modro-črni jagodičasti sadež. Iz teh proizvajajo različne sadne likerje, ki jih za prebavne namene ponujajo kot Myrto Rosso ali Myrto Bianco. Likerji so še posebej priljubljeni na Sardiniji in Korziki.

Dodatne informacije

Najpomembnejše kemijske spojine: (INCI) 1,8-cineol, alfa-pinen, mirtenil acetati, limonen, alfa-terpineol, mirtenol
Za vašo varnost

Vsako eterično olje je pred nanosom na kožo potrebno razredčiti v enem od rastlinskih olj (jojoba, mandljevo olje, sončnično olje…..). Morebitne reakcije na posamezne sestavine v eteričnih oljih so individualne. Alergeni so navedeni za vsako eterično olje. V primeru kakršnekoli alergijske reakcije ravnajte po splošno znanih postopkih ob reakciji na kemijsko spojino, mi pa vam odsvetujemo nadaljnjo uporabo.

Eterična olja v Sloveniji spadajo pod ZKem (Zakon o kemikalijah),  zato so etikete na stekleničkah opremljene s temu ustreznimi piktogrami.

Velika večina eteričnih olj, hidrolatov in rastlinskih olj Oshadhi je po nemški zakonodaji certificirana kot prehransko dopolnilo. Pred tovrstno uporabo se posvetujte z ustreznim strokovnjakom.

Ne izpostavljajte vročini in sončni svetlobi.

Hranite izven dosega otrok.

Izogibajte se stiku z očmi in sluznico.