fbpx
Akcija!

Mira eterično olje

15,90 z DDV

Botanično ime: Commiphora myrrha

  • 100% čisto eterično olje
  • Vzgoja rastline: divja rastišča
  • Del rastline: smola
  • Način pridobivanja: parna destilacija
  • Profil vonja: balzamičen, začinjen in topel, zemeljski, rahlo sladek, jantarjev, eksotičen in skrivnosten
  • Nota dišave: spodnja
  • Poreklo: Somalija
  • Certifikat: BIO prehranski dodatek

 

  • Količina: 5ml

Na zalogi

Šifra: 2170-5 Kategorije: , ,

Mira eterično olje

Uporaba

Sproščujoče masažno olje, ki spodbuja meditacijo: Zmešajte 1 kapljico olja mire, 1 kapljico olja bosvelije in 1 kapljico brškina (cistus incanus), s 50 ml jojoba olja, ter s tem činkovito podprite meditacije in vizualizacije.

Mira eterično olje nam lahko pomaga odpreti pot k svoji duši, predelati preteklost, prepoznati in rešiti blokade – spet dobimo dostop do svoje notranje modrosti, notranjega miru in ravnovesja.

O rastlini

Mira je aromatična smola trnastega grmička, ki zraste do tri metre visoko in spada v družino mirovk. Te rastejo v Somaliji in v južnih arabskih deželah. Uporabo mire je mogoče zaslediti že iz faraonskega obdobja. Je eno izmed svetih olj za maziljenje, ki so ga uporabljali že v antiki. Grški vojaki so vedeli za moč mire, saj so v svoji bojni opremi vedno nosili dišeče kroglice te smole.

Visok delež furanoeudesme-1,3-dienov je znan po močnem analgetičnem učinku. V ajurvedi se miro uporablja za izdelavo rasayan (naravnih zdravil za krepitev optimalnega zdravja).

Aromaterapevti pa radi kombinirajo miro z eteričnim oljem bosvelije.

Vonj vas osredišči in pomiri misli, ter vam omogoči miren pogled v prihodnost.

Glavne sestavine mire so seskviterpeni, katerih lastnosti so opisane kot zelo prijazne koži in so močni stabilizatorji. Menijo, da uravnavajo proizvodnjo histamina in imajo tako tudi protibolečinski in protivnetni učinek.

Že od nekdaj se uporablja kot kozmetično sredstvo in je primerno za vse tipe kože, še posebej, če je razdražena in vneta. Primerno je tudi za nego stopal. Ker ima močan regenerirajoč učinek, ga lahko uporabljamo tudi pri manjših poškodbah kože.

Dodatne informacije

Značilnost vonja: navdihujoč

Lastnost: harmonija, meditacija

Eterično olje ni primerno za nosečnice in doječe matere. Pred uporabo se posvetujte z vašim aromaterapevtom.

Najpomembnejše kemijske spojine: (INCI) Furanoeudesmadiene 1,3 diene, Curzerene, Lindestrene, metoksifuranodien, beta-elemeni
Za vašo varnost

Vsako eterično olje je pred nanosom na kožo potrebno razredčiti v enem od rastlinskih olj (jojoba, mandljevo olje, sončnično olje…..). Morebitne reakcije na posamezne sestavine v eteričnih oljih so individualne. Alergeni so navedeni za vsako eterično olje. V primeru kakršnekoli alergijske reakcije ravnajte po splošno znanih postopkih ob reakciji na kemijsko spojino, mi pa vam odsvetujemo nadaljnjo uporabo.

Eterična olja v Sloveniji spadajo pod ZKem (Zakon o kemikalijah),  zato so etikete na stekleničkah opremljene s temu ustreznimi piktogrami.

Velika večina eteričnih olj, hidrolatov in rastlinskih olj Oshadhi je po nemški zakonodaji certificirana kot prehransko dopolnilo. Pred tovrstno uporabo se posvetujte z ustreznim strokovnjakom.

Ne izpostavljajte vročini in sončni svetlobi.

Hranite izven dosega otrok.

Izogibajte se stiku z očmi in sluznico.