fbpx
-30%

Lovor BIO eterično olje

Original price was: 11,90€.Current price is: 8,30€. z DDV

Najnižja cena v zadnjih 30-ih dneh: 8,30.

Botanično ime: Laurus nobilis

  • 100% čisto eterično olje
  • Vzgoja rastline: divja rastišča, kontrolirano ekološko gojenje
  • Del rastline: listi
  • Način pridobivanja: parna destilacija
  • Profil vonja: sladek, začinjen, zeliščen
  • Nota dišave: visoka/srednja
  • Certificirano kot prehranski dodatek
  • Poreklo: Bosna in Hercegovina

 

  • Količina: 5ml

Na zalogi

Šifra: 1990-5 Kategorije: , ,

Lovor BIO eterično olje

Uporaba

Lovor BIO eterično olje lahko pomirja, prizemljuje in spodbuja. Privede do harmonije samozavesti, odpornosti, boljše samokontrole, potrpežljivosti in zbranosti, da se lažje sprostite, ko ste duševno izčrpani.

Samo kapljica eteričnega olja lovora in takoj vas preplavi pikantno-sveža energija, ki v nekaj sekundah poživi vašega duha, globoko v notranjosti. Zagotovo vas bo navdušila njegova moč in odločnost.
Čudovito, zimzeleno drevo je doma v južnoevropskih vrtovih. Izžareva moč in se je sposobno ubraniti pred vsiljivci iz sosednjih rastlin.
V starih časih je bil lovor posvečen Apolonu, zmagovitemu bogu luči. Lovorjev venec so prejeli tisti, ki so dosegli vrhunske športne, intelektualne ali vojaške dosežke.
V sodobni aromaterapiji lahko sveže, začimbno olje lajša simptome kot so bronhitis, kašelj in gripa, uporablja pa se tudi za zdravljenje revmatičnih obolenj.
In če vas bo kdaj potegnilo navzdol, pomislite na lovorjevo eterično olje. Da ti nova krila…

Za pomirjujoče vzdušje in meditacijo: V difuzor kanite 1-2 kapljici leteričnega olja.

O rastlini

Lovor doseže velikost do 6 metrov, v izjemnih primerih celo 15 metrov in marca ali aprila zacveti v belih cvetovih. Lovor spada v družino lovorovk, ki imajo usnjate, zimzelene liste ovalne oblike.

V antični Grčiji in v starem Rimu so bili pesniki, umetniki in zmagovalci bojev okronani z lovorovim vencem, tradicijo, ki je veljala tudi v srednjem veku.

Eterično olje ni priporočljivo za nosečnice in otroke mlajše od 2 let. Pred uporabo se posvetujte z vašim aromaterapevtom.

Najpomembnejše kemijske spojine:  (INCI) 1,8-cineol, linalool, terpenil acetat, sabinen, alfa-β-pinen
Za vašo varnost:

Vsako eterično olje je pred nanosom na kožo potrebno razredčiti v enem od rastlinskih olj (jojoba, mandljevo olje, sončnično olje…..). Morebitne reakcije na posamezne sestavine v eteričnih oljih so individualne. Alergeni so navedeni za vsako eterično olje. V primeru kakršnekoli alergijske reakcije ravnajte po splošno znanih postopkih ob reakciji na kemijsko spojino, mi pa vam odsvetujemo nadaljnjo uporabo.

Eterična olja v Sloveniji spadajo pod ZKem (Zakon o kemikalijah),  zato so etikete na stekleničkah opremljene s temu ustreznimi piktogrami.

Velika večina eteričnih olj, hidrolatov in rastlinskih olj Oshadhi je po nemški zakonodaji certificirana kot prehransko dopolnilo. Pred tovrstno uporabo se posvetujte z ustreznim strokovnjakom.

Ne izpostavljajte vročini in sončni svetlobi.

Hranite izven dosega otrok.

Izogibajte se stiku z očmi in sluznico.