fbpx
-20%

Limona – rumena BIO eterično olje

4,707,90 z DDV

Najnižja cena v zadnjih 30-ih dneh: 4,70.

Botanično ime: Citrus limon

  • 100% čisto eterično olje
  • Vzgoja rastline: ekološko gojenje
  • Del rastline: lupina
  • Način pridobivanja: hladno stiskanje
  • Certifikat: BIO prehranski dodatek
  • Profil vonja: svež, limonast
  • Nota vonja: visoka
  • Poreklo: Italija
Šifra: 3160-10 Kategorije: , , ,

Limona – rumena BIO eterično olje

Citrusi, sončni sadeži, sadeži svetlobe.

Le kdo jih ne pozna? Njihova sveža, svetla in vitalna energija je ujeta v kapljice eteričnih olj in tako jo lahko kadarkoli vnesemo v naš prostor.

Citrusi rastejo v okoljih, ker je sonce njihov stalni spremljevalec. Od prvih brstov, preko listov in cvetov, do zrelih sadežev. In to sončno svetlobo nosijo ves čas v sebi  in jo prinašajo tudi nam.

Njihov svež in živahen vonj hkrati spodbuja, poživlja, harmonizira in pomirja.

Dajejo nam veselje do življenja, samozavest in pogum – s svojo visokofrekvenčno energijo nas dobesedno preplavijo s svetlobo

Njihovo največje evropsko rastišče je sredozemski jug, zlasti južna Italija. Zaradi tamkajšnjih sončnih razmer lahko citrusi absorbirajo različne kakovosti sončne svetlobe od začetka poletja do konca zime, odvisno od sorte in rastnih pogojev.

Uporaba

Sončna narava citrusnih olj je zagotovo razlog, da se ljudje v severnih državah zatekajo k aromaterapiji – predvsem v dolgih zimskih mesecih. Limona – rumena BIO eterično olje, stisnjeno iz lupin, naj bi izboljšalo sposobnost koncentracije, dvigovalo razpoloženje in izžarevalo “joie de vivre”. Zaradi svežega vonja in razkužilnega učinka se pogosto uporablja tudi kot osvežilna dišava za prostor.

V  mešanico za difuzor, ob kateri boste spet občutili radosti poletja, zmešajte 2 kapljici eteričnega olja limone z 2 kapljicama eteričnega olja sladke pomaranče.

O rastlini

Eno glavnih območij rasti limone je Sicilija. Tamkajšnje podnebje daje sadežu dišečo in svežo noto. Zaradi visoke vsebnosti vitamina C, kar 53mg na 100g, si ga zjutraj pogosto stisnemo v kozarec vode ali čaja. Limone imajo visoko vsebnost monoterpenov (limoneni), ki krepijo imunski sistem.

Dodatne informacije

Intenzivnost vonja: subtilna

Lastnost: dviguje energijo in dobro razpoloženje.

Eterična olja iglavcev in citrusov je priporočljivo hraniti v hladilniku.

 

Najpomembnejše kemijske spojine: (INCI) Limonen, beta-pinene, gama-terpinene
Za vašo varnost

Vsako eterično olje je pred nanosom na kožo potrebno razredčiti v enem od rastlinskih olj (jojoba, mandljevo olje, sončnično olje…..). Morebitne reakcije na posamezne sestavine v eteričnih oljih so individualne. Alergeni so navedeni za vsako eterično olje. V primeru kakršnekoli alergijske reakcije ravnajte po splošno znanih postopkih ob reakciji na kemijsko spojino, mi pa vam odsvetujemo nadaljnjo uporabo.

Eterična olja v Sloveniji spadajo pod ZKem (Zakon o kemikalijah),  zato so etikete na stekleničkah opremljene s temu ustreznimi piktogrami.

Velika večina eteričnih olj, hidrolatov in rastlinskih olj Oshadhi je po nemški zakonodaji certificirana kot prehransko dopolnilo. Pred tovrstno uporabo se posvetujte z ustreznim strokovnjakom.

Ne izpostavljajte vročini in sončni svetlobi.

Hranite izven dosega otrok.

Izogibajte se stiku z očmi in sluznico.

 

Več o eteričnem olju limona.

Dodatne informacije

Količina polnjenja

10 ml, 5 ml