fbpx

Labdanum BIO eterično olje

42,50 z DDV

Botanično ime: Cistus ladaniferus

  • 100% čisto eterično olje
  • Vzgoja rastline: ekološka pridelava
  • Del rastline: listi
  • Način pridobivanja: parna destilacija
  • Profil vonja: pikanten, lesni, topel, aromatičen, grenko-sladek
  • Nota dišave: srednja/spodnja nota
  • Poreklo: Španija
  • Certifikat: BIO prehranski dodatek

 

  • Količina: 5ml

Na zalogi

Šifra: 1251-5 Kategorija:

Labdanum BIO eterično olje

Uporaba

Labdanum BIO eterično olje navdušuje že tisočletja – krepi moč vizualizacije, raziskuje našo podzavest in pomaga pri zdravljenju poškodb. Eterično olje cistusa  ima lahko spodbuden vpliv na razpoloženje in delovanje uma.  Zagotavlja lahko varnost, daje toplino in pomaga, da se prepustite, odprete in pustite ustvarjalnosti prosto pot. Lahko okrepi odpornost in samozavest, ter daje veselje in moč.

Glavne biokemične sestavine cistusa so monoterpeni, ki naj bi bili znani po svojem regeneracijskem učinku na kožo. V naturopatiji se tinkture z monoterpeni pogosto uporabljajo za majhne ureznine ali rane.

Psihološki učinki

dviguje razpoloženje
spodbuja
pomaga se odpreti
daje občutek varnosti
uravnoveša

Duhovni učinki

pomaga pri  meditaciji
sprošča blokade in poškodbe podzavesti
krepi vizualizacije
pomaga odpustiti

Fizični učinki

obnavlja kožo
tonira
krepi dobro počutje

Dobro se ujema s

sivko
smiljem
vrtnico
pomarančo
vanilijo
tonko

Uporaba

1-2 kapljici v difuzorju
v obraznih oljih

O rastlini

Ta grm raste na suhih in s hranili revnih tleh, ima nežne cvetove, podobne vrtnicam, prihaja iz sredozemskga okolja in spada v družino Cistacea.  Poleti rastlina izloča  smolo, ki so jo Grki uporabljali za celjenje ran in kot lepotni izdelek. Destilirana je bodisi smola (labdanum) bodisi listi.

Najpomembnejše kemijske spojine: (INCI) alfa-pinen, kamfen, bornil-acetat, trimetilcikloheksanon, leden, trans-pinokarveol, paracimen, viridiflorol
Za vašo varnost:

Vsako eterično olje je pred nanosom na kožo potrebno razredčiti v enem od rastlinskih olj (jojoba, mandljevo olje, sončnično olje…..). Morebitne reakcije na posamezne sestavine v eteričnih oljih so individualne. Alergeni so navedeni za vsako eterično olje. V primeru kakršnekoli alergijske reakcije ravnajte po splošno znanih postopkih ob reakciji na kemijsko spojino, mi pa vam odsvetujemo nadaljnjo uporabo.

Eterična olja v Sloveniji spadajo pod ZKem (Zakon o kemikalijah),  zato so etikete na stekleničkah opremljene s temu ustreznimi piktogrami.

Velika večina eteričnih olj, hidrolatov in rastlinskih olj Oshadhi je po nemški zakonodaji certificirana kot prehransko dopolnilo. Pred tovrstno uporabo se posvetujte z ustreznim strokovnjakom.

Ne izpostavljajte vročini in sončni svetlobi.

Hranite izven dosega otrok.

Izogibajte se stiku z očmi in sluznico.

Študije

Cistus (Cistus ladaniferus) Research


https://www.researchgate.net/publication/322363421_Antioksidant