fbpx

Korenčkova semena eterično olje

10,90 z DDV

Botanično ime: Daucus carota

  • 100% čisto eterično olje
  • Vzgoja rastline: konvencionalno gojenje
  • Del rastline: semena
  • Način pridobivanja: parna destilacija
  • Profil vonja: sladek, lesni, balzamičen, zemeljski, topel
  • Nota dišave: srednja
  • Certifikat: prehranski dodatek
  • Poreklo: Francija

 

  • Količina: 5ml

Na zalogi

Šifra: 1760-5 Kategoriji: ,

Korenčkova semena eterično olje

Uporaba

Korenčkova semena eterično olje je lahko pravi prinašalec svetlobe. Centrira, ozemljuje in sprošča naš um, odstrani jezo in jo nadomesti z umirjenostjo in vedrino. Med mladimi je zelo priljubljen v vseh težkih razmerah, zlasti v vsakdanjem šolskem življenju. Korenčkova semena se uporabljajo v naturopatiji pri izgubi apetita, želodčnih in prebavnih težavah.

Za umirjeno vzdušje: V difuzor kanite 1-2 kapljici.

Lahko ga ganete na robček in vdihujete njegov krepilni vonj.

O rastlini

Korenček, je cvetoča rastlina in zelenjava. Korenine rastline so nam vsem znane kot zelenjava, bogata z vitamini. Cvetovi rastline spominjajo na bele senčnike. Eterično olje korenja se pridobiva iz semen. Korenček gojijo po vsem svetu približno 2000 let in konča na jedilnikih po vsem planetu. Botanično ime Daucus izvira iz grškega jezika in pomeni nekaj takega kot “ogrejem se”. Lydia Bosson v svoji knjigi Terapija s hidrolati, semena korenja povezuje z “občutkom varnosti”.

Eterično olje ni priporočljivo za nosečnice in doječe matere.

Najpomembnejše kemijske spojine: (INCI) karoten, alfa-pinen, beta-kariofilen, sabinen, beta-bizabolen, kariofilenov oksid
Za vašo varnost:

Vsako eterično olje je pred nanosom na kožo potrebno razredčiti v enem od rastlinskih olj (jojoba, mandljevo olje, sončnično olje…..). Morebitne reakcije na posamezne sestavine v eteričnih oljih so individualne. Alergeni so navedeni za vsako eterično olje. V primeru kakršnekoli alergijske reakcije ravnajte po splošno znanih postopkih ob reakciji na kemijsko spojino, mi pa vam odsvetujemo nadaljnjo uporabo.

Eterična olja v Sloveniji spadajo pod ZKem (Zakon o kemikalijah),  zato so etikete na stekleničkah opremljene s temu ustreznimi piktogrami.

Velika večina eteričnih olj, hidrolatov in rastlinskih olj Oshadhi je po nemški zakonodaji certificirana kot prehransko dopolnilo. Pred tovrstno uporabo se posvetujte z ustreznim strokovnjakom.

Ne izpostavljajte vročini in sončni svetlobi.

Hranite izven dosega otrok.

Izogibajte se stiku z očmi in sluznico.