fbpx

Konopljika (Vitex) eterično olje

35,80 z DDV

Botanično ime: Vitex agnus castus

  • 100% čisto eterično olje
  • Vzgoja rastline: divje rastišče
  • Del rastline: listi
  • Način pridobivanja: parna destilacija
  • Profil vonja: svež, sladek, topel, senzualen
  • Nota dišave: srednja nota
  • Poreklo: Turčija

 

  • Količina: 3ml

Razprodano. Kmalu spet dobavljivo.

Šifra: 2981-3 Kategoriji: ,

Konopljika (Vitex) eterično olje

Uporaba

Eterično olje Vitex danes velja kot zelo učinkovita podpora pri blaženju predmenstrualnega sindroma (PMS) in različnih menopavzalnih, perimenopavzalnih in menstrualnih bolečinah. Lajša nelagodje krčev, vročinskih oblivov, nočnega znojenja, otekanja prsi in različnih bolečin, povezanih z ženskimi hormoni….

Konopljika (Vitex) eterično olje ni priporočljivo za nosečnice, doječe matere in otroke mlajše od 12 let. Ni strupeno, ne draži. Eterično olje, ki vpliva na ženske hormone. Lahko vpliva na delovanje kontracepcijskih tablete. Pred uporabo se posvetujte z vašim aromaterapevtom.

Najpomembnejše kemijske spojine: (INCI)1,8-cineol, sabinen, alpha-pinen, beta-kariofilen
Za vašo varnost:

Vsako eterično olje je pred nanosom na kožo potrebno razredčiti v enem od rastlinskih olj (jojoba, mandljevo olje, sončnično olje…..). Morebitne reakcije na posamezne sestavine v eteričnih oljih so individualne. Alergeni so navedeni za vsako eterično olje. V primeru kakršnekoli alergijske reakcije ravnajte po splošno znanih postopkih ob reakciji na kemijsko spojino, mi pa vam odsvetujemo nadaljnjo uporabo.

Eterična olja v Sloveniji spadajo pod ZKem (Zakon o kemikalijah),  zato so etikete na stekleničkah opremljene s temu ustreznimi piktogrami.

Velika večina eteričnih olj, hidrolatov in rastlinskih olj Oshadhi je po nemški zakonodaji certificirana kot prehransko dopolnilo. Pred tovrstno uporabo se posvetujte z ustreznim strokovnjakom.

Ne izpostavljajte vročini in sončni svetlobi.

Hranite izven dosega otrok.

Izogibajte se stiku z očmi in sluznico.