fbpx

Jasmin indijski – absolut

30,90 z DDV

Botanično ime: Jasminum grandiflorum

  • 100% čisti absolut
  • Vzgoja rastline: klasično gojenje
  • Del rastline: cvet
  • Pridobivanje: ekstrakcija
  • Profil vonja: intenzivno cvetni, čuten, sladko-eksotičen
  • Nota dišave: srednja
  • Poreklo: Indija

 

  • Količina: 1ml

Na zalogi

Šifra: 1630-1 Kategoriji: ,

Jasmin indijski – absolut

Uporaba

Jasmin indijski – absolut imenovan tudi “kraljica noči” ima v sebi nekaj neskončno nežnega, pomirjujočega in osvobajajočega. Eterično olje jasmina lahko koristi  v primeru nenadnega šoka. Uporabljen je v mnogih parfumih.

Jasmin dviguje razpoloženje, uravnava stres in lajša napetost. Pomaga nam prepoznati in opustiti ustaljena prepričanja in miselne vzorce. Jasmin spodbuja kreativnost, samozavest in navdušenje za nove ideje. V odnosih lahko pomaga graditi zaupanje in predanost partnerju (in sebi). Ima afrodizični učinek, pomaga sprostiti blokade in nas sprosti.

O rastlini

Jasmin je plezalna rastlina ali grm iz družine oljkovk. Rastlina prvotno izhaja iz Himalaje in Kitajske, danes pa jo gojijo v številnih tropskih in subtropskih državah po vsem svetu. Beli cvetovi v obliki zvezde imajo intenziven, zapeljiv cvetni vonj, ki prenaša čutnost, erotičnost in ženskost. Na Kitajskem in Vzhodu se vonji jasmina že tisoč let uporabljajo za aromatiziranje čaja in proizvodnjo parfumov. 1000 kg cvetov jasmina je potrebnih za 1 kg absoluta, dobljenega z ekstrakcijo. Glavne sestavine jasmina so različni estri, ki igrajo glavno vlogo v aromaterapiji, saj so njihove lastnosti opisane kot koži prijazne ter duševno in fizično sproščujoče. Za jasmin velja, da dviguje razpoloženje, spodbuja domišljijo in vas povabi k razvajanju.

Dr. Malte Hozzel, ustanovitelj Oshadhi in prijatelj rastlin pravi: »Že sama beseda jasmin vzbudi topel, eksotičen in skrivnosten občutek. In ko izkusimo njegovo aromo, bodisi skozi veter, ki ga raznaša v toplem poletnem večeru, bodisi zavonjamo njegov intenziven vonj naravnost iz stekleničke, nas v delčku sekunde popelje na prijetno, sproščujoče, morda celo evforično mesto užitka.
” Kraljica noči”, kot je drugo ime za to mamljivo rastlino, raste kot grm z belimi cvetovi v subtropih Azije. Verjetno izvira iz indijske Himalaje. Kasneje so jo Arabci prinesli v Španijo in od tam je s svojim čutnim in mamljivim cvetličnim vonjem osvojila celotno Sredozemlje.
Danes je po vsem svetu več kot 2000 vrst jasmina.
Najbolj znani so navadni jasmin (Jasminium officinale), kraljevi ali italijanski jasmin (Jasminum grandiflorum) in jasmin sambac (Jasminum sambac).
Opojno dišavo jasmina se lahko pridobiva z dvema metodama: enfleurage in ekstrakcijo.
Enfleurage je postal predrag in zapleten proizvodni proces, zato se le malo uporablja.
Ekstrakcija pa je danes običajna praksa. Iz 1.000 kg jasminovih cvetov (cca. 8 milijonov cvetov), ​​ki jih naberemo v mraku, dobimo en kilogram najdragocenejšega absoluta s celostnim spektrom učinkov: jasmin deluje proti krčem na fizični ravni, regenerira kožo in uravnava hormone, ter izboljšuje razpoloženje. Je erotičen in harmonizirajoč na psihološki ravni.
V naši spletni trgovini lahko dobite kar tri vrste absoluta jasmina, hidrolat, dišavo rollon z jasminom, kremo za obraz in roke in kar nekaj mešanic, ki ga vsebujejo.
Naš nasvet za dišavo: Jasmin se čudovito ujema z olji sandalovine, pačulija, rožne geranije in citrusov.
Za čutno, navdihujoče vzdušje: V difuzor kapnite 1-2 kapljici.
Pustite se očarati opojni dišavi in ​​ustvarite svojo osebno dišavno mešanico.
Dobro je vedeti: Olje je treba dozirati zmerno in ga močno redčiti.
Najpomembnejše kemijske spojine: (INCI) benzil acetat, benzil benzoat, linalool, cis-jasmone, indole, izofitol, fitil acetat
Za vašo varnost

Vsako eterično olje je pred nanosom na kožo potrebno razredčiti v enem od rastlinskih olj (jojoba, mandljevo olje, sončnično olje…..). Morebitne reakcije na posamezne sestavine v eteričnih oljih so individualne. Alergeni so navedeni za vsako eterično olje. V primeru kakršnekoli alergijske reakcije ravnajte po splošno znanih postopkih ob reakciji na kemijsko spojino, mi pa vam odsvetujemo nadaljnjo uporabo.

Eterična olja v Sloveniji spadajo pod ZKem (Zakon o kemikalijah),  zato so etikete na stekleničkah opremljene s temu ustreznimi piktogrami.

Velika večina eteričnih olj, hidrolatov in rastlinskih olj Oshadhi je po nemški zakonodaji certificirana kot prehransko dopolnilo. Pred tovrstno uporabo se posvetujte z ustreznim strokovnjakom.

Ne izpostavljajte vročini in sončni svetlobi.

Hranite izven dosega otrok.

Izogibajte se stiku z očmi in sluznico.