fbpx

Bosvelija carterii eterično olje

12,90 z DDV

Botanično ime: Boswellia carterii

  • 100% čisto eterično olje
  • Vzgoja rastline: divja rastišča
  • Del rastline: smola
  • Način pridobivanja: parna destilacija
  • Profil vonja: lesnat, smolnat, specifičen
  • Nota dišave: spodnja
  • Poreklo: Somalija

 

  • Količina: 5ml

Na zalogi

Šifra: 3010-5 Kategoriji: ,

Bosvelija carterii eterično olje

Uporaba

Današnja kozmetična industrija ponuja kar nekaj izdelkov, ki vsebujejo Bosvelija carterii eterično olje, saj naj bi ta preprečevala nastanek kožnih gubic in nečistoč, ter optimalno skrbela za kožo.

Recept: Maska ​​za obraz

1 žlica kozmetične gline

1 čajna žlička medu

2 kapljici olja bosvelije (Bosvelija carterii eterično olje)

1 kapljica olja čajevca

6 kapljic mandljevega olja

nekaj vode

Sestavine mešajte, dokler ne nastane kašasta zmes. Nato nanesite na kožo obraza in pustite delovati 15 minut. Izperite z vodo in kožo razvajajte z običajno vlažilno nego. Če imate izjemno suho kožo, lahko glino nadomestite z grškim jogurtom, olje čajevca pa z oljem niaouli.

O rastlini

V starem Egiptu so kadilo opisovali kot “snov, ki lahko ustvari božansko stanje”. Najdeno je bilo v grobnici egipčanskega kralja Tutankamona, ki je umrl pred približno 3330 leti. Takrat so kadilo uporabljali kot sredstvo, s katerim je duša našla pot nazaj v višje dimenzije. V Rimskem cesarstvu so ga primerjali s sveto smolo, znano tudi kot “Olibanum”. V skoraj vsakem gospodinjstvu so našli skodelico kadila, ki je ščitilo pred zlom, častilo bogove in odstranjevalo neprijetne vonjave. Hipokrat, najslavnejši zdravnik v stari Grčiji, je kadilo uporabljal za zdravljenje ran, želodčnih in prebavnih težav, ter bolezni dihal. V indijski ajurvedi se uporablja kadilo za zdravljenje že več kot 5000 let. Ponovno pa je prišlo v uporabo z obuditvijo ajurvede, ki jo je v zahodni svet prinesel  Maharishi Mahesh Yogi.

Trije čarodeji iz Vzhoda, ki so si prišli ogledat novorojenega otroka Jezusa, so prinesli kadilo kot eno izmed njihovih darov. Za krščansko cerkev kadilo simbolizira molitev, ki se vzpenja k Bogu, čaščenju in očiščenju.

Najpomembnejše kemijske spojine: (INCI) alfa-a-pinen, limonen, sabinen, mircen
Za vašo varnost:

Vsako eterično olje je pred nanosom na kožo potrebno razredčiti v enem od rastlinskih olj (jojoba, mandljevo olje, sončnično olje…..). Morebitne reakcije na posamezne sestavine v eteričnih oljih so individualne. Alergeni so navedeni za vsako eterično olje. V primeru kakršnekoli alergijske reakcije ravnajte po splošno znanih postopkih ob reakciji na kemijsko spojino, mi pa vam odsvetujemo nadaljnjo uporabo.

Eterična olja v Sloveniji spadajo pod ZKem (Zakon o kemikalijah),  zato so etikete na stekleničkah opremljene s temu ustreznimi piktogrami.

Velika večina eteričnih olj, hidrolatov in rastlinskih olj Oshadhi je po nemški zakonodaji certificirana kot prehransko dopolnilo. Pred tovrstno uporabo se posvetujte z ustreznim strokovnjakom.

Ne izpostavljajte vročini in sončni svetlobi.

Hranite izven dosega otrok.

Izogibajte se stiku z očmi in sluznico.