Neroli BIO hidrolat
Uporaba
Neroli BIO hidrolat je stranski produkt destilacije brstov pomarančnega cveta – je kondenzirana voda destiliranih cvetov, ki jo ustekleničimo in pustimo stati štiri do pet mesecev. Podobno kot voda iz sivke ali vrtnice se uporablja tudi za aromatiziranje sladic in peciva, krem, glazur in koktajlov.
- Lahko ga uporabite kot tonik za obraz, ali pa se čez dan večkrat osvežite z njim
- Neguje nežno in občutljivo kožo
- Primeren tudi za majhne otroke
- Lahko ga uporabite kot dodatek k sladicam
Hidrolati Oshadhi so čisti produkti parne destilacije in ne vsebujejo alkohola ali konzervansov. So terapevtske kakovosti.
Nasvet: Hidrolat Neroli poskusite kot deodorant.
Tonik obraza: Zrela koža bo vzljubila ta hidrolat.
Sprej za telo za dobro razpoloženje: Nekaj razpršil bo poskrbelo za dobro voljo za čez dan.
STE ZA IZVRSTNE PALAČINKE?
Naš današnji recept je veganski in prebudil bo vaše brbončice!

SESTAVINE
– 250 g brezglutenske moke (riževa, koruzna)
– 65 g krompirjevega škroba
– 5 cl oljčnega olja
– 500 ml rastlinskega mleka (riževo, sojino, mandljevo)
– 25 g celega trsnega sladkorja
– 1 ščepec soli
– 2 čajni žlički hidrolata pomarančnih cvetov

RECEPT
V skledo damo moko, krompirjev škrob, sladkor in sol, ter premešamo.
V zmes naredimo vdolbinico in postopoma dodajamo rastlinsko mleko, ter znova premešamo.
Dodamo oljčno olje in hidrolat.
Naša veganska masa za palačinke je pripravljena.
Ostaja le, da naoljimo ponev, počakamo da se segreje in pričnemo s peko.
Pa dober tek!

Več o uporabi hidrolatov si lahko preberete tukaj.
O rastlini
Drevo pomarančevca lahko zraste do 10 metrov visoko. Križarji so ga odkrili v Indiji in ga prinesli v Sredozemlje. Rastlina je znana tudi kot seviljska oranža, ker ga je dinastija Mavrov gojila v Sevilli. Listi pomarančnega drevesa se uporabljajo za eterično olje Petitgrain bigarade, cvetovi pa se predelajo za eterično olje in hidrolat neroli.
Dodatne informacije
Certifikacija: organska
Lastnost: razpoloženje
Botanično ime: Citrus aurantium aur.
Poreklo: Tunizija
Opomba: zaščititi pred sončno svetlobo in vročino. Za večje količine je optimalno skladiščenje pod 10°C.
Brez dodajanja alkohola ali konzervansov.