fbpx

Žajbelj BIO eterično olje

8,50 z DDV

Botanično ime: Salvia officinalis

  • 100% čisto eterično olje
  • Vzgoja rastline: ekološko gojenje
  • Del rastline: celotna rastlina
  • Način pridobivanja: parna destilacija
  • Nota dišave: zgornja-srednja nota
  • Poreklo: Španija
  • Certifikat: BIO prehranski dodatek

Razprodano. Kmalu spet dobavljivo.

Šifra: 2640-5 Kategoriji: ,

Žajbelj BIO eterično olje

Uporaba

Žajbelj BIO eterično olje lahko razjasni, poživi in stabilizira živčni sistem. Žajbelj lahko okrepi spomin in asertivnost ter spodbuja motivacijo, ustvarjalnost in samozavest.

Žajbelj je že od antičnih časov eno izmed najbolj univerzalnih zdravil, saj slovi po tem, da izboljšuje spomin, zdravi vneto grlo in zobobol, ter čisti rane. Ni naključje, da svoje lastnosti nosi tudi v svojem imenu. Žajbelj namreč izhaja iz latinske besede salvare, kar pomeni zdraviti.
Z več kot 800 vrstami žajblja je ta rastlina ena izmed največjih rodov v družini ustnjatic (Lamiaceae). Močno razvejan, siv, klobučevinast polgrm, naravno raste po vsem Sredozemlju, vendar se je dobro udomačil tudi v naših krajih.
Na spodnji strani lista so žile, z dragocenim oljem z aromatičnim vonjem, ki ima močne antibakterijske, protivirusne, protiglivične in estrogenom podobne lastnosti. V majhnih odmerkih poživlja in bistri.
Vendar bodite previdni! Žajbljevo eterično olje zaradi visoke vsebnosti monoterpenskih ketonov sodi v roke poznavalcev in certificiranih terapevtov.
Za učinkovit dvig energije si naredite mešanico za v difuzor: 3k žajblja, 3k bergamotke in 2k geranije
V majhnih količinah ga lahko uporabite v ustni vodici, deodorantu ali pršilu za telo. Osveži telo, um in duha.

Med izpiti in stresnimi situacijami: na robček nanesite nekaj kapljic eteričnega olja in vdihnite čisti vonj.

O rastlini

Žajbelj spada v družino kovnic. Rastlina je razširjena skoraj po vsem svetu, najdemo jo na vseh celinah, razen Antarktike in Avstralije. Pogosto jo gojijo v sredozemskem območju. Grmičasta rastlina v glavnem velja za zeliščno in zdravilno rastlino. Pri naturopatiji žajblju pripisujejo različne zdravilne učinke, na primer pri težavah s kožo in lasmi, pri prehladih in prebavnih težavah, ter za nego ustne votline. Žajbelj je učinkovit tudi za lajšanje simptomov menopavze.

Več informacij

Hranite ločeno od vročine in sončne svetlobe. Hranite izven dosega otrok. Izogibajte se stiku z očmi in sluznico. Eterično olje ni primerno za nosečnice, doječe matere in otroke.

Alergeni: linalool, limonene, citral, geraniol
Najpomembnejše kemijske spojine: alfa-beta-tujon, kafra (borneon), 1,8-cineol, kamfen
Za vašo varnost:

Vsako eterično olje je pred nanosom na kožo potrebno razredčiti v enem od rastlinskih olj (jojoba, mandljevo olje, sončnično olje…..). Morebitne reakcije na posamezne sestavine v eteričnih oljih so individualne. Alergeni so navedeni za vsako eterično olje. V primeru kakršnekoli alergijske reakcije ravnajte po splošno znanih postopkih ob reakciji na kemijsko spojino, mi pa vam odsvetujemo nadaljnjo uporabo.

Eterična olja v Sloveniji spadajo pod ZKem (Zakon o kemikalijah),  zato so etikete na stekleničkah opremljene s temu ustreznimi piktogrami.

Velika večina eteričnih olj, hidrolatov in rastlinskih olj Oshadhi je po nemški zakonodaji certificirana kot prehransko dopolnilo. Pred tovrstno uporabo se posvetujte z ustreznim strokovnjakom.

Ne izpostavljajte vročini in sončni svetlobi.

Hranite izven dosega otrok.

Izogibajte se stiku z očmi in sluznico.

Dodatne informacije

Količina polnjenja

10 ml, 5 ml