fbpx

Ylang Ylang II BIO eterično olje

8,90 z DDV

Botanično ime: Cananga odorata

  • 100% čisto eterično olje
  • Vzgoja rastline: ekološko gojenje
  • Del rastline: cvetovi
  • Način pridobivanja: parna destilacija
  • Profil vonja: cvetni, sladek, eksotičen, sijoč
  • Nota dišave: srednja
  • Poreklo: Madagaskar

 

  • Količina: 5ml

Razprodano.
Čakamo na novo dobavo. Pišite nam za več info.

Šifra: 3027-5 Kategorija:

Ylang Ylang II BIO eterično olje

Uporaba

Ylang Ylang II BIO eterično olje je v veliko pomoč pri duševnih in čustvenih pretresih zaradi nenadnega stresa ali šoka. Eksotična, očarljiva dišava vam omogoča, da občutite veselje do življenja. Evforično, navdihujoče vzdušje v sobi: razpršite 2 kapljici olja v difuzorju.

O rastlini

Destiliran predvsem na Komorih in Nosy Be (Madagaskar), je cvet cvetja pritegnil neverjetno zanimanje javnosti od preloma stoletja. Močne, eksotično-cvetne srčne note Ylang Ylanga so med najdragocenejšimi dišavami v sodobni parfumeriji. Ilang olang je jasmin Indijskega oceana, ki je skoraj izjemen v svojem cvetličnem bogastvu in ima enake poživljajoče in evforične lastnosti.

Eterično olje ne uporabljamo pri otrocih mlajših od 2 let.

Najpomembnejše kemijske spojine: (INCI) germakren-D, beta-kariofilen, genanil acetat, benzil benzoat, linalool, trans trans alfa-farnesen

Ylang Ylang II BIO eterično olje najdemo še v: Sanje ilanga rollon, mešanici Sanje Ilanga

Za vašo varnost:

Vsako eterično olje je pred nanosom na kožo potrebno razredčiti v enem od rastlinskih olj (jojoba, mandljevo olje, sončnično olje…..). Morebitne reakcije na posamezne sestavine v eteričnih oljih so individualne. Alergeni so navedeni za vsako eterično olje. V primeru kakršnekoli alergijske reakcije ravnajte po splošno znanih postopkih ob reakciji na kemijsko spojino, mi pa vam odsvetujemo nadaljnjo uporabo.

Eterična olja v Sloveniji spadajo pod ZKem (Zakon o kemikalijah),  zato so etikete na stekleničkah opremljene s temu ustreznimi piktogrami.

Velika večina eteričnih olj, hidrolatov in rastlinskih olj Oshadhi je po nemški zakonodaji certificirana kot prehransko dopolnilo. Pred tovrstno uporabo se posvetujte z ustreznim strokovnjakom.

Ne izpostavljajte vročini in sončni svetlobi.

Hranite izven dosega otrok.

Izogibajte se stiku z očmi in sluznico.