fbpx

Vrtnica – perzijska

eterično olje

36,90 z DDV

Botanično ime: Rosa damascena

  • Kakovost: 100% naravno eterično olje
  • Gojenje: konvencionalno
  • Pridobivanje: parna destilacija
  • Vonj: cvetni, sladek, topel, meden
  • Nota: srednja
  • Del rastline: cvetovi
  • Poreklo: Iran
  • Količina: 1ml

UPORABA
Vrtnica perzijska deluje vsestransko harmonizirajoče, čutno in evforično. Daje nam občutek ravnovesja in harmonije, očara nas z vonjem, ki , zapeljuje in navdihuje v sanjah.

Čutna vrtnična kopel: Zmešajte 3-5 kapljic eteričnega olja s skodelico kreme ali nosilnega olja po vaši izbiri in enakomerno porazdelite v topli kopeli. Odvisno od postopka ekstrakcije in sestavin, lahko naravno eterično olje vrtnice postane trdno. Pred uporabo nekaj minut segrejte stekleničko vašega rožnega olja v  topli vodni kopeli  ali med dlanmi.

O RASTLINI
Vrtnico imenujejo tudi kraljica rož in jo povezujejo z lepoto,, ženstvenostjo in romantiko. Njene lastnosti so sladke, sveže, mehke, žametne in diši čutno, cvetlično, sladko in očarljivo. Moški izpovedujejo svojo ljubezen s šopkom vrtnic, naturopatija jo uporablja, da ženskam omogoči njihov razcvet, parfumska industrija pa jo uporablja kot osnovo za številne prefinjene dišavne kompozicije.

Vrtnica naj bi imela adstrigentne, učvrstitvene in osvežilne lastnosti. Pogosto se uporablja za nego različnih tipov kože. Pomagala naj bi proti prehitremu staranju in negi suhe kože, ter zaradi protivnetnih učinkov pomagala pri čiščenju kože. Vrtnica pomaga tudi uravnovesiti endokrini sistem, zato se v naturopatiji pogosto uporablja pri menstrualnih krčih, pomanjkanju libida ali pri nihanju razpoloženja. Ženske poročajo, da jih  vrtnica ponovno razcveti v njihovi ženski vlogi.

Glavne kemijske spojine: (INCI) Citronelol, Geraniol, Heneicosane, Nerol, Eicosane
Za vašo varnost

Vsako eterično olje je pred nanosom na kožo potrebno razredčiti v enem od rastlinskih olj (jojoba, mandljevo olje, sončnično olje…..). Morebitne reakcije na posamezne sestavine v eteričnih oljih so individualne. Alergeni so navedeni za vsako eterično olje. V primeru kakršnekoli alergijske reakcije ravnajte po splošno znanih postopkih ob reakciji na kemijsko spojino, mi pa vam odsvetujemo nadaljnjo uporabo.

Eterična olja v Sloveniji spadajo pod ZKem (Zakon o kemikalijah),  zato so etikete na stekleničkah opremljene s temu ustreznimi piktogrami.

Velika večina eteričnih olj, hidrolatov in rastlinskih olj Oshadhi je po nemški zakonodaji certificirana kot prehransko dopolnilo. Pred tovrstno uporabo se posvetujte z ustreznim strokovnjakom.

Ne izpostavljajte vročini in sončni svetlobi.

Hranite izven dosega otrok.

Izogibajte se stiku z očmi in sluznico.