fbpx

Vetiver BIO eterično olje

20,50 z DDV

Botanično ime: Vetiveria zizanoides

  • 100% čisto eterično olje
  • Vzgoja rastline: ekološko gojenje
  • Del rastline: korenine
  • Način pridobivanja: parna destilacija
  • Profil vonja: pikanten, topel, balzamičen, lesnato-zemeljski
  • Nota dišave: spodnja
  • Poreklo: Indija

 

  • Količina: 5ml

Na zalogi

Šifra: 2971-5 Kategoriji: ,

Vetiver BIO eterično olje

Vetiver BIO eterično olje je zemeljsko dišeče olje s sladkimi podtoni, ki mešanicam doda globino in trdno osnovno noto. Pogosto ga sadijo, ker njegova dolga zapletena mreža korenin povezuje tla in preprečuje erozijo.

Uporaba

Je odličen tonik, ki podpira cirkulacijski sistem, njegova kakovost ogrevanja pa pomirja utrujene, boleče mišice in sklepe, zato je lahko koristen pred in po športu.
‘Veže skupaj’ kožna tkiva ter učvrsti in krepi starajočo se kožo.
Krepi imunski sistem in njegove ozemljitvene, pomirjevalne lastnosti so uporabne za ‘Vata tipe’ (hitre, nemirne ali čustveno izčrpane ljudi), saj nas ponovno poveže s toplo, udobno in hranljivo zemeljsko energijo.

Dodatne informacije

Vetiver se lahko uporablja v masažnih mešanicah in kopelih, kjer se dobro ujema s črnim poprom, kunzeo ali rožmarinom za mišice in sklepe ter jasminom, ylang ylangom ali nerolijem za čustveno olajšanje.

Učinek: poživljajoč, zaščiten

Najpomembnejše kemijske spojine: (INCI) zizanojska kislina, alfa- in beta-vetivone, beta-vetivenekhusimol, izo, valentol
Za vašo varnost

Vsako eterično olje je pred nanosom na kožo potrebno razredčiti v enem od rastlinskih olj (jojoba, mandljevo olje, sončnično olje…..). Morebitne reakcije na posamezne sestavine v eteričnih oljih so individualne. Alergeni so navedeni za vsako eterično olje. V primeru kakršnekoli alergijske reakcije ravnajte po splošno znanih postopkih ob reakciji na kemijsko spojino, mi pa vam odsvetujemo nadaljnjo uporabo.

Eterična olja v Sloveniji spadajo pod ZKem (Zakon o kemikalijah),  zato so etikete na stekleničkah opremljene s temu ustreznimi piktogrami.

Velika večina eteričnih olj, hidrolatov in rastlinskih olj Oshadhi je po nemški zakonodaji certificirana kot prehransko dopolnilo. Pred tovrstno uporabo se posvetujte z ustreznim strokovnjakom.

Ne izpostavljajte vročini in sončni svetlobi.

Hranite izven dosega otrok.

Izogibajte se stiku z očmi in sluznico.