fbpx

Vanilija – 5% alkoholni ekstrakt bio, 1ml

9,50 z DDV

Botanično ime: Vanilla planifolia

  • 100%  naravna tinktura vanilije
  • Vzgoja rastline: ekološko gojenje
  • Del rastline: plodovi
  • Certifikat: BIO prehranski dodatek
  • Nota dišave: srednja
  • Poreklo: Madagaskar

 

  • Količina: 1ml

Na zalogi

Šifra: 2930-1 Kategorija:

Vanillija – 5% alkoholni ekstrakt BIO

 

Uporaba

Vanillija – 5% alkoholni ekstrakt bio deluje harmonično na naš um in nas vrne v naše notranje ravnovesje, njen vonj nas vabi k sanjam.

Za pomirjujoče, dobro počutje: V difuzor kanite 1 kapljico olja.

O rastlini

Začimba vanilija ali prava vanilija je rastlina iz rodu kukavičevk. Zimzelena plezalna rastlina, prvotno rojena v Mehiki, Južni in Srednji Ameriki, je danes najpogosteje gojena na Madagaskarju. Rastlina ima zeleno-rumenkaste cvetove, njihovi semenski stroki pa vsebujejo začimbo vanilijo. Vanilijo so že Azteki uporabljali za aromatiziranje kakava. Danes je začimba zelo priljubljena v kuhinji, pa tudi v naturopatiji in parfumeristiki. Zaradi dobre odpornosti kože na sestavine, aromatične kisline, se na različne načine uporablja v kozmetiki. V aromaterapiji dišava očara, kar naj bi imelo tudi duševno sproščujoč, uravnotežujoči in razbremenjujoči učinek.

Najpomembnejše kemijske spojine:

(INCI) Vanilin, Vanilijeva kislina, para-hidroksibenzojski aldehid, para-hidroksibenzojska kislina

Za vašo varnost:

Vsako eterično olje je pred nanosom na kožo potrebno razredčiti v enem od rastlinskih olj (jojoba, mandljevo olje, sončnično olje…..). Morebitne reakcije na posamezne sestavine v eteričnih oljih so individualne. Alergeni so navedeni za vsako eterično olje. V primeru kakršnekoli alergijske reakcije ravnajte po splošno znanih postopkih ob reakciji na kemijsko spojino, mi pa vam odsvetujemo nadaljnjo uporabo.

Eterična olja v Sloveniji spadajo pod ZKem (Zakon o kemikalijah),  zato so etikete na stekleničkah opremljene s temu ustreznimi piktogrami.

Velika večina eteričnih olj, hidrolatov in rastlinskih olj Oshadhi je po nemški zakonodaji certificirana kot prehransko dopolnilo. Pred tovrstno uporabo se posvetujte z ustreznim strokovnjakom.

Ne izpostavljajte vročini in sončni svetlobi.

Hranite izven dosega otrok.

Izogibajte se stiku z očmi in sluznico.