fbpx

Sladki pelin eterično olje

12,50 z DDV

Botanično ime: Artemisia annua

  • 100% čisto eterično olje
  • Vzgoja rastline: klasično gojenje
  • Del rastline: listi
  • Način pridobivanja: parna destilacija
  • Profil vonja: močan, balzamičen, sladek, prijeten
  • Nota dišave: srednja
  • Poreklo: Indija

 

  • Količina: 5ml

Na zalogi

Šifra: 1099-5 Kategoriji: ,

Sladki pelin eterično olje

Sladki pelin eterično olje kanite v difuzor in njegov sladko zeliščni vonj vas bo popeljal v prijetno počutje, poleg tega pa lahko doprinese tudi k boljšemu počutju pri gripi in drugih prehladnih obolenjih. V zadnjem času je velikokrat omenjen kot potencialno odličen borec pri obolenju s COVID-19.

Sladki pelin je enoletna zelena rastlina, ki je v naše kraje prišla iz S Azije. Zraste do 2,5 m visoko in ima svetlo rumene cvetove. Raste na peščenih tleh, ne potrebuje veliko vlage in največ vonja in zdravilnih učinkovin razvije poleti, ko je največ sonca.

Že v davnini so bile poznane zdravilne koristi te rastline. V Starem Egiptu so ga uporabljali proti parazitom in kot zdravilo za kožne bolezni. Kitajci so ga uporabljali za zdravljenje malarije. V današnjih časih so številne raziskave dokazale, da je ta rastlina res uspešna pri boju z malarijo.

Več o eteričnem olju sladkega pelina:  https://carrieroflight.com/?p=3200  

https://carrieroflight.com/?p=3261

Najpomembnejše kemijske spojine: 1,8 cineol, artemisia ketoni
Alergeni: linalool, limonene
Za vašo varnost:

Vsako eterično olje je pred nanosom na kožo potrebno razredčiti v enem od rastlinskih olj (jojoba, mandljevo olje, sončnično olje…..). Morebitne reakcije na posamezne sestavine v eteričnih oljih so individualne. Alergeni so navedeni za vsako eterično olje. V primeru kakršnekoli alergijske reakcije ravnajte po splošno znanih postopkih ob reakciji na kemijsko spojino, mi pa vam odsvetujemo nadaljnjo uporabo.

Eterična olja v Sloveniji spadajo pod ZKem (Zakon o kemikalijah),  zato so etikete na stekleničkah opremljene s temu ustreznimi piktogrami.

Velika večina eteričnih olj, hidrolatov in rastlinskih olj Oshadhi je po nemški zakonodaji certificirana kot prehransko dopolnilo. Pred tovrstno uporabo se posvetujte z ustreznim strokovnjakom.

Ne izpostavljajte vročini in sončni svetlobi.

Hranite izven dosega otrok.

Izogibajte se stiku z očmi in sluznico.