fbpx

Ravintsara BIO eterično olje

8,90 z DDV

Botanično ime: Cinnamomum camphora cineoliferum

  • 100% čisto eterično olje
  • Certifikat: BIO prehranski dodatek
  • vzgoja rastline: iz divjih rastišč
  • Del rastline: listi
  • Način pridobivanja: parna destilacija
  • Profil vonja: pikanten, nežno evkaliptusu podoben, balzamično svež, sladko-topel
  • Nota dišave: zgornja
  • Poreklo: Madagaskar

Na zalogi

Šifra: 2521-10 Kategoriji: ,

Ravintsara BIO eterično olje

Uporaba

Ravintsara BIO eterično olje lahko pomaga očistiti boleča, srčna čustva in sprostiti travmatične izkušnje, ki lahko blokirajo prost pretok naše energije. Podpira nas pri sproščanju napetosti in prinaša pozitivne občutke upanja in veselja.

Ravintsara lahko prispeva k umirjenemu počitku, kadar nas prevzame nemir povezan s stresom. Hkrati ima olje ravintsara poživljujoč učinek in nam po neprespani noči daje moč.

Recept za kopel: Za pomirjujočo, osvobajajočo, večerno kopel zmešajte 5-10 kapljic s skodelico smetane ali najljubšim baznim oljem in mešanico dodate vodi v kopeli.

O rastlini

Ravintsara je v madagaskarski tradicionalni medicini znana pod imenom “čudoviti list”. Balzamična dišava, ki odteka iz listov, spominja na svežo aromo evkaliptusa. Aroma ravintsare ni pretirano vsiljiva in pušča rahlo sladek in topel vtis. Vsebuje različne kemijske sestavine (Borneone, Linalool, Safrole itd.) in je poznana predvsem po svojih protivirusnih učinkih.

Dodatne informacije

Učinek: energizira, aktivira

Lastnost: energija, ravnotežje

Najpomembnejše kemijske spojine: (INCI) 1,8-cineol, sabinin, alfa- in beta-pinin, alfa-terpineol, terpinene-4-ol
Za vašo varnost

Vsako eterično olje je pred nanosom na kožo potrebno razredčiti v enem od rastlinskih olj (jojoba, mandljevo olje, sončnično olje…..). Morebitne reakcije na posamezne sestavine v eteričnih oljih so individualne. Alergeni so navedeni za vsako eterično olje. V primeru kakršnekoli alergijske reakcije ravnajte po splošno znanih postopkih ob reakciji na kemijsko spojino, mi pa vam odsvetujemo nadaljnjo uporabo.

Eterična olja v Sloveniji spadajo pod ZKem (Zakon o kemikalijah),  zato so etikete na stekleničkah opremljene s temu ustreznimi piktogrami.

Velika večina eteričnih olj, hidrolatov in rastlinskih olj Oshadhi je po nemški zakonodaji certificirana kot prehransko dopolnilo. Pred tovrstno uporabo se posvetujte z ustreznim strokovnjakom.

Ne izpostavljajte vročini in sončni svetlobi.

Hranite izven dosega otrok.

Izogibajte se stiku z očmi in sluznico.

Več o eteričnem olju ravintsara: https://carrieroflight.com/?p=1585

Dodatne informacije

Količina polnjenja

10 ml, 5 ml