fbpx
-20%

Manuka eterično olje

14,32 z DDV

Najnižja cena v zadnjih 30-ih dneh: 14,32.

Botanično ime: Leptospermum scoparium

  • 100% čisto eterično olje
  • Vzgoja rastline: divja rastišča
  • Del rastline: listi
  • Način pridobovanja: parna destilacija
  • Profil vonja: zemeljski, sladek, topel
  • Nota dišave: srednja
  • Poreklo: Nova Zelandija

 

  • Količina: 5ml

Na zalogi

Šifra: 2047-5 Kategorije: , ,

Manuka eterično olje

Uporaba

Manuka eterično olje ima krepilni in sproščujoč učinek za naš um. Razbremenjuje in zaščiti občutljive ljudi, ki se v težkih situacijah počutijo preobremenjene. Pomaga izklopiti um in spustiti nadzor. Manuka nam daje moč, samozavest, zaupanje in nam vrača dostojanstvo in pogum.

Za spodbudno vzdušje: v difuzor dajte 4 kapljice.

O rastlini

Manuka, imenovana tudi South Sea Myrtle, raste na Novi Zelandiji. Manuka je enostavna, nezahtevna rastlina, ki zlahka prenese vse vremenske razmere. Potrebuje le zadostno oskrbo z vodo, da lahko grm doseže povprečno višino približno 4 metre. Zaradi tako imenovanega “medu Manuka” je rastlina postala pravi hit, saj naj bi imel zelo zdravju prijazen učinek in ga naturopatija uporablja že dolgo. Maori, staroselci Nove Zelandije, uporabljajo manuko kot zdravilo.

Za vašo varnost

Vsako eterično olje je pred nanosom na kožo potrebno razredčiti v enem od rastlinskih olj (jojoba, mandljevo olje, sončnično olje…..). Morebitne reakcije na posamezne sestavine v eteričnih oljih so individualne. Alergeni so navedeni za vsako eterično olje. V primeru kakršnekoli alergijske reakcije ravnajte po splošno znanih postopkih ob reakciji na kemijsko spojino, mi pa vam odsvetujemo nadaljnjo uporabo.

Eterična olja v Sloveniji spadajo pod ZKem (Zakon o kemikalijah),  zato so etikete na stekleničkah opremljene s temu ustreznimi piktogrami.

Velika večina eteričnih olj, hidrolatov in rastlinskih olj Oshadhi je po nemški zakonodaji certificirana kot prehransko dopolnilo. Pred tovrstno uporabo se posvetujte z ustreznim strokovnjakom.

Ne izpostavljajte vročini in sončni svetlobi.

Hranite izven dosega otrok.

Izogibajte se stiku z očmi in sluznico.