fbpx

Lavandin grosso BIO eterično olje

5,909,90 z DDV

Botanično ime: Lavandula hybrida

  • 100% čisto eterično olje
  • Vzgoja rastline: ekološko gojenje
  • Rastlinski del: cvetje
  • Način pridobivanja: parna destilacija
  • Certifikat: BIO prehranski dodatek
  • Profil vonja: jasen zračen, cvetlično-zeliščen, svež
  • Nota dišave: srednja
  • Poreklo: Francija
Šifra: 1856-10 Kategoriji: ,

Lavandin grosso BIO eterično olje

Uporaba

Lavandin grosso BIO eterično olje naj bi okrepil telesno in duševno vitalnost – za razliko od fine sivke, ki se v aromaterapiji uporablja predvsem za duševno in telesno sprostitev. Zaradi visokega pridelka eteričnega olja in izrazitega vonja po sivki ga pogosto uporabljamo za dišavna mila, detergente itd.

V pralno sredstvo kanite 1 kapljico in uživajte v čudovitem vonju svežega perila.

O rastlini

Lavandin je naravni križanec med Lavandula angustifolia in Lavandula latifolia. Lavandin Grosso je sorta lavandinov, pri katerem je donos eteričnega olja zelo visok. Lavandin raste na višini med 300 in 600 metri in je zelo roden. Glavna sestavina lavandinov so monoterpeni. Monoterpeni naj bi imeli analgetične, antikonvulzivne, protivnetne in regenerativne učinke.

Dodatne informacije

Intenzivnost vonja: pomirjujoč

Eterično olje ni primerno za nosečnice in otroke. Pred uporabo se posvetujte z vašim aromaterapevtom.

Najpomembnejše kemijske spojine: INCI: linalool, linalyl acetat, kafra, 1,8-cineol, terpinene-4-ol, borneol, lavandulyl acetate, lavandulol
Za vašo varnost:

Vsako eterično olje je pred nanosom na kožo potrebno razredčiti v enem od rastlinskih olj (jojoba, mandljevo olje, sončnično olje…..). Morebitne reakcije na posamezne sestavine v eteričnih oljih so individualne. Alergeni so navedeni za vsako eterično olje. V primeru kakršnekoli alergijske reakcije ravnajte po splošno znanih postopkih ob reakciji na kemijsko spojino, mi pa vam odsvetujemo nadaljnjo uporabo.

Eterična olja v Sloveniji spadajo pod ZKem (Zakon o kemikalijah),  zato so etikete na stekleničkah opremljene s temu ustreznimi piktogrami.

Velika večina eteričnih olj, hidrolatov in rastlinskih olj Oshadhi je po nemški zakonodaji certificirana kot prehransko dopolnilo. Pred tovrstno uporabo se posvetujte z ustreznim strokovnjakom.

Ne izpostavljajte vročini in sončni svetlobi.

Hranite izven dosega otrok.

Izogibajte se stiku z očmi in sluznico.

 

Dodatne informacije

Količina polnjenja

10 ml, 5 ml